Klik hier voor de foto’s van Jan van de Bilt.

Afgelopen zaterdag hebben de dames van Solar-systemen Grasshoppers de Nederlandse titel in de dames eredivisie nog niet kunnen pakken. In een tot de laatste plaats uitverkocht Cleijn Duin werd de zesde wedstrijd in een “best of seven” serie gespeeld. Grasshoppers had er reeds drie gewonnen en zou bij een overwinning de titel voor zich opeisen. Lekdetec moest winnen om in de race te blijven. Het in grote getale opgekomen publiek zag opnieuw een basketbalthriller waarbij de Katwijksen helaas aan het kortste eind trokken. Hierdoor verplaatst het hele circus zich voor de allesbeslissende finale aanstaande maandag in Bemmel.

Tijdens de warming up raakte captain Ingrid van der Plas geblesseerd waardoor Grasshoppers het vlak voor de finish zonder de rots in de branding moet doen. De wedstrijd begint erg aantrekkelijk en beide teams scoren er lekker op los waardoor er na 5 minuten al een 11-10 op het scorebord staat. Grasshoppers wint dit kwart uiteindelijk met 16-13.

Hierna begint het puntje-puntje gevecht. Over en weer wordt er gescoord en tot vlak voor het einde van het derde kwart neemt geen van beide teams meer dan 2 punten afstand. De ruststand is met 27-25 nog steeds in het voordeel van Grasshoppers en Lekdetec neemt aan het einde van het derde kwart een voorsprong van drie punten (34-37). In het vierde kwart zijn de punten erg duur voor Grasshoppers. Na drie minuten staat er nog een gelijke score op het bord (38-38). Daarna was het afgelopen voor de Katwijkse brigade. Het afmaken lukte niet meer. Waar de Bemmelse equipe nog wel wist te score bleef het Katwijkse team droog waardoor de wedstrijd in een teleurstellende 38-48 eindigde.

De laatste wedstrijd wordt nu gespeeld op 2 pinksterdag om 20:00 hr in Bemmel. Vanuit Katwijk vertrekt er opnieuw een gesponsorde bus richting het oosten om het team nog één keer een goede steun in de rug te geven. In de halve finale wist Grasshopppers, Loon Lions in Landsmeer bij een gelijke stand ook af te straffen en we hopen nu op een zelfde scenario.

Scores: Fleur Kuijt 9 pnt; Noor Driessen 9 pnt; Irene Sanchez 8 pnt; Sharon Beld 5 pnt; Marieke van Schie 5 pnt; Iris Govers 2 pnt.