Klik hier voor het fotoalbum van Geert Bekker. Foto: Mia Hordijk komt door met reverse lay-up en 2 belangrijke punten.

Sportiff Company Grasshoppers heeft afgelopen woensdagavond de thuiswedstrijd tegen het tot dan toe nog ongeslagen 4Consult/Binnenland in winst weten om te zetten. In een boeiende wedstrijd die tot aan het einde 2 kanten op kon trok de thuisploeg uiteindelijk in de spannende slotfase de wedstrijd naar zich toe.

Na een aanvankelijk gelijk opgaand scoreverloop sloten de bezoekers met een kleine voorsprong de 1e periode af. Via 11-11 halverwege en 13-19 in het voordeel van Binnenland zorgde een eindspurt van Grasshoppers weer voor de aansluiting (20-21).

Ook in het tweede kwart gaven de teams elkaar weinig toe en het verschil bleef dan ook klein. Sportiff Company nam al snel de leiding over maar de 3 laatste scores voor de pauze waren voor de bezoekers en daarmee ook de minimale voorsprong. Ruststand 35-36.

Na de rust kon Binnenland in 1e instantie verder uitlopen maar Grasshoppers toonde veerkracht en boog een achterstand van 6 punten (40-46) om in een voorsprong van 1 punt bij aanvang van het laatste kwart (52-51).

Ook in het laatste kwart gaven beide ploegen elkaar lange tijd weinig toe en was het regelmatig stuivertje wisselen. Na 60-60 halverwege zorgen 3 achtereenvolgende Katwijkse scores voor een 67-61 voorsprong met nog 2 minuten op de klok. In de spannende slotfase kwam Binnenland nog wel dichterbij maar niet genoeg voor de overwinning. Eindstand 72-67.

Periodestanden: 20-21; 15-15; 17-15; 20-16.

Coach Axel Gouw was een tevreden man: “We konden goed mee met een hele sterke tegenstander. Toen het erom ging, hebben de meiden een tandje bij kunnen zetten. Ze toonden mentale sterkte en bedachten zelf de oplossingen. Ik heb er van genoten. Met 4 pittige wedstrijden voor de boeg een mooi gegeven.”

Scores: Karin Kuijt 14 (+6 ass.); Noor Driessen 12; Deborah Vos 12; Mia Hordijk 11; Sonja Kuijt 8; Marieke van Schie 8; Iris Govers 4; Tamlyn de Groot 3; Alissa vd Plas; Rosalie Aandewiel;

Aanstaande zaterdag 26 oktober speelt Sportiff Company Grasshoppers in Landsmeer tegen Loon Lions. Aanvang van de wedstrijd in het Indoor Centrum is 19.30 uur. De eerstvolgende thuiswedstrijd is tegen Lekdetec op 2 november om 20 uur.