Marieke van Schie in de dubbele cijfers (archieffoto Geert Bekker).

Op een woensdag om 18.00 uur in Haren spelen voor de Beker vergt wat geregel. Inzet was een plek in de halve finale van de Beker voor de sportploeg 2018 van Katwijk en Final Four winnaar. Martini Sparks had eerder in de competitie verrast tegen Lekdetec met winst, dus onderschatting kon niet op de loer liggen.

Vrijwel de hele wedstrijd werden verschillende vormen van press gespeeld. In de eerste helft kwam het klassenverschil tot uitdrukking in reboundoverwicht (35% om 65%) en score: 20-37. Er werd veel gewisseld zodat alle speelsters speeltijd kregen.

In de tweede helft viel het tempo terug en was de verdediging minder strak, waardoor het verschil niet groter werd. Eindstand 49-68. Volgens het commentaar van Frans Mens was het een wat stroeve wedstrijd van de kant van Grasshoppers zonder dat de overwinning ook maar enig moment in gevaar is geweest.

Scores: Fleur Kuijt 16, Mia Hordijk 15, Marieke van Schie 11, Alissa van der Plas 7, Ingrid van der Plas 6, Noor Driessen 4, Rosalie Aandewiel 3, Deborah Vos 3, Sonja Kuijt 3.

Zaterdag, 2 februari wacht de competitiewedstrijd tegen Jolly Jumpers in sporthal Cleijn Duin om 19.45 uur.