Archieffoto (Geert Bekker): Iris Govers goed voor 18 punten.

Solar-systemen Grasshoppers heeft ook de derde competitiewedstrijd niet in winst weten om te zetten. De uitwedstrijd tegen Dozy Den Helder ging met 86-66 verloren. De thuisploeg sloeg in de 4e periode toe tegen de met blessures kampende ploeg van Rick Driessen, die vanwege werk deze keer ontbrak. De honneurs werden waargenomen door Frans Mens en Ingrid van der Plas. Bij rust was er nog een Katwijkse voorsprong (35-37) en ook na de derde periode waren er nog winstkansen (61-57) maar net als in de eerdere wedstrijden gaat de kleine bezetting in het laatste kwart z’n tol eisen. Een 13-0 run aan Helderse zijde breekt het Katwijkse verzet (74-57) die ogenschijnlijk de kracht niet meer hebben om aan te haken zodat de punten terecht in Den Helder blijven. Eindstand 86-66.

Bij Den Helder was de Amerikaanse Gabriela Bronson topscoorster met 26 punten en tevens speelster van de wedstrijd. Bij Solar-systemen Grasshoppers noteerden Fleur Kuijt en Iris Govers beide 18 punten terwijl Deborah Vos tot 14 punten kwam.

Zaterdag, 21 oktober, staat een thuiswedstrijd op het programma tegen Loon Lions. Aanvang van de wedstrijd is 20.00 uur.