Archieffoto Geert Bekker: Tamlyn de Groot weer inzetbaar na blessure.

Solar-systemen Grasshoppers heeft afgelopen zaterdag de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen gespeeld. In en tegen Den Helder ging de winst naar de thuisploeg. De ploeg van Driessen/vd Vuurst/Mens eindigde de competitie, ondanks deze nederlaag, op de 1e plaats. Door dit resultaat is Solar-systemen rechtstreeks geplaatst voor de halve finales van de play offs, evenals Den Helder dat door de winst als tweede eindigde. De nummers 3 tot en met 6 gaan in een tussenronde onderling uitmaken wie de andere halve finalisten zullen worden.

Den Helder opent met een vliegende start voordat Grasshoppers wat terug kan doen. Na een 14-1 tussenstand kan Solar-systemen Grasshoppers via een 8-0 run in de laatste 3 minuten van deze periode weer aanhaken (14-9). Prima spel in het tweede kwart brengt Solar-systemen Grasshoppers langszij en weer terug in de wedstrijd. Via 20-19 halverwege wordt een 27-27 ruststand bereikt.

Na de rust pakt Den Helder toch weer het initiatief na een aanvankelijk gelijk opgaand scoreverloop. Via 32-33 weet de thuisclub langzaam maar zeker uit te lopen en eindigt het derde kwart met 8 punten voorsprong (49-41). De laatste periode laat een zelfde spelbeeld zien. Den Helder kan verder uitlopen en mag na het laatste fluitsignaal de verdiende overwinning vieren. Eindstand 75-60.

Topscores: Ingrid vd Plas 12pt, Noor Driessen 10pt, Ilse Kuijt 10pt, Mia Hordijk 9pt, Fleur Kuijt 7pt, Sharon Beld 4pt, Deborah Vos 4pt, Marieke van Schie 4pt, Sonja Kuijt, Tamlyn de Groot, Alissa vd Plas. Iris Govers nog geblesseerd.

Solar-systemen Grasshoppers kan zich de komende tijd gaan voorbereiden op de bekerfinale tegen Binnenland die op 31 maart in Barendrecht gespeeld gaat worden en de halve finale play offs. Info hierover volgt nog, die de week daarna zal aanvangen.