Solar-systemen Grasshoppers heeft afgelopen zaterdag aan de mooie overwinning van vorige week in Bemmel geen vervolg kunnen geven. Het bezoekende Renes/Binnenland vocht voor haar laatste kans om deelname aan de komende play-offs en die inzet werd beloond. De ploeg van Driessen en Star stond nagenoeg de hele wedstrijd op – een weliswaar kleine – voorsprong maar kon niet voorkomen dat de overwinning uiteindelijk toch naar de ploeg uit Barendrecht ging.

Beide ploegen geven elkaar na een prima start van Solar-systemen weinig toe. Halverwege het eerste kwart is er een gaatje (16-8) maar Binnenland kan aanklampen (20-16).
Ook in de 2e periode hielden beide ploegen elkaar in balans. Grasshoppers kan aanvankelijk uitlopen maar Binnenland brengt de stand weer in evenwicht (31-31) waarna er gerust gaat worden met een stand van 38-36 op het scorebord.

Binnenland opent de hervatting scherp wat resulteert in een Barendrechtse voorsprong halverwege het derde kwart (42-44). Maar Solar-systemen Grasshoppers pakt al snel weer de leiding terug om – na scores over en weer – deze periode te eindigen met een minimale voorsprong (53-52).
Ook in het vierde kwart kan de thuisploeg niet doordrukken en blijft het lang spannend. Op 1 minuut voor tijd veert de Barendrechtse bank 2 keer op na 2 achtereenvolgende drietjes (66-68) en alhoewel de stand nog wel gelijkgetrokken word is het laatste woord toch voor Binnenland. Eindstand 68-71.

Scores: Sharon Beld 16pt, Iris Govers 14 pt, Fleur Kuijt 13pt, Tamlyn de Groot 7pt, Ingrid van der Plas 6pt, Irene Sanchez Gomez 5pt, Noor Driessen 4pt, Evelien Messemaker 3pt, Eline Kraaijenoord.

Volgende week zaterdag 22 april staat er een uitwedstrijd tegen Royal Eagles uit Apeldoorn op de agenda. Aanvang 20.00 uur. Dat is tevens de laatste reguliere wedstrijd voor de play-off serie waarvan de eerste wedstrijd op 29 april gepland staat.