Foto (Geert Bekker): Karin Kuijt eerder nog actief voor het nationale team tegen Hongarije, topscoorster.

Sportiff Company Grasshoppers heeft afgelopen maandag de thuiswedstrijd tegen Cangeroes in winst weten om te zetten. Het werd een regelmatige overwinning voor de ploeg van Axel Gouw die al snel een voorsprong pakte en deze de rest van de wedstrijd niet meer weggaf.

De wedstrijd liet meteen vanaf de opgooi bij beide ploegen een hoog tempo zien waarin Sportiff Company al snel de leiding nam en via 13-6 halverwege met een 21-14 voorsprong dit kwart kan afsluiten.

Een prima periode van Grasshoppers voor rust na een stroef begin zorgde er voor dat de voorsprong verder uitgebreid kon worden. Tot halverwege kunnen de bezoekers nog bij blijven maar mede door een 20-0 run stond er bij het rustsignaal een 44-18 stand op het scorebord.

Ook de derde en de vierde periode waren voor Sportiff Company. Het verschil liep al snel verder op en via 61-30 eindigde de wedstrijd bij 82-43.

Reactie van coach Axel Gouw na de wedstrijd: “Ik was blij dat iedereen met intensiteit en discipline het veld opkwam. Het was niet onze beste wedstrijd en met momenten vooral aanvallend slordig, maar over het algemeen was de discipline , mindset en intensiteit goed en dat was wat we vooraf hadden afgesproken”.

Scores: Karin Kuijt 18 (+6 ass), Deborah Vos 15 (+9 reb), Mia Hordijk 12 , Noor Driessen 12, Ilse Kuijt 8, Liselotte Kulk 5, Rosalie Aandewiel 3, Alissa vd Plas 3 (+9 reb), Sonja Kuijt 2, Iris Govers 2, Tamlyn de Groot 2, Marieke van Schie.

Periodestanden: 21-14 ; 23-4; 17-12; 21-13.

Eerstkomende wedstrijd van Sportiff Company Grasshoppers is opnieuw thuis. Op woensdag 27 november aanstaande komt Loon Lions op bezoek. Aanvang van de wedstrijd is 20.30 uur.