Noor Driessen kreeg na afloop de complimenten van coach Axel Gouw. Klik hier voor het fotoalbum van Geert Bekker.

Sportiff Grasshoppers heeft afgelopen woensdag de thuiswedstrijd tegen Triple Threat in winst weten om te zetten. In een spannend treffen met 2 ploegen die veel strijd leverden kon de winst tot laat in de wedstrijd twee kanten op. De ploeg van Axel Gouw bleek aan het einde iets meer over te hebben.
Na een gelijk opgaand begin van de wedstrijd nemen de bezoekers uit Haarlem de leiding (9-17), maar rake afstandschoten aan Katwijkse zijde zorgen er voor dat Sportiff kan inlopen en dit kwart met 2 punten verschil afsluit (26-24).

Een rommelige 2e periode, met veel balverlies, is voor Triple Threat. Grasshoppers loopt aanvankelijk nog wel uit naar 36-32 maar ziet die voorsprong in korte tijd verdwijnen en met een 40-40 ruststand zoeken de ploegen de kleedkamers op.

Na rust is het weer stuivertje wisselen. In eerste instantie kunnen de Haarlemmers wat uitlopen (48-53), mede omdat het schot bij Grasshoppers even niet valt, maar daarna krijgt Sportiff het vizier toch weer op scherp en pakt het een kleine voorsprong bij aanvang van het beslissende kwart. (66-61)

Ook in het vierde kwart geven de teams elkaar weinig toe. Sportiff Grasshoppers lijkt een beslissend gaatje te slaan (74-69) maar Triple Threat wil van geen wijken weten en drie achtereenvolgende scores van Naomi Halman, uiteindelijk topscorer bij Triple Threat met 30 punten, brengen de spanning op 4 minuten voor het einde terug in de wedstrijd (75-75). Daarna is het toch gedaan met het Haarlems verzet en kan Grasshoppers de zwaar bevochten zege veilig stellen. Eindstand 88-79.

Periodestanden: 26-24; 14-16; 26-21; 22-18.

Reactie coach Axel Gouw: “De grootste winst zat hem erin dat we toch weer een stapje hebben gezet in de juiste richting. In zo’n wedstrijd toch weer veel meiden in hun kracht gezien. Speeltijd afdwingen, zorgen dat het team continu met energie bleef spelen. Ja, ik blijf erbij dat we op z’n sterkst zijn als iedereen de taken goed uitvoert en we dus daadwerkelijk zoveel mogelijk meiden kunnen gebruiken.”

Scores: Noor Driessen 21 (8 ass), Sonja Kuijt 21, Deborah Vos 15, Iris Govers 11, Lotte van Kruistum 8, Rosalie Aandewiel 4, Tamlyn de Groot 3, Liselot Kulk 3, Marieke van Schie 1 (12 reb), Alissa vd Plas 1 (7 reb), Yara Paulides. Ilse Kuijt niet gespeeld.
Eerstvolgende wedstrijd van Sportiff Grasshoppers is op zaterdag 20 februari uit tegen Cangeroes. Aanvangstijd 14.30 uur.