Klik hier voor het fotoalbum van Geert Bekker. Foto: Tamlyn de Groot (10 punten) foutief afgestopt onder het bord.

Sportiff Company Grasshoppers Dames 1 is het nieuwe jaar met winst begonnen. In een goed gevulde sporthal Cleijn Duin behaalde de ploeg van Axel Gouw een regelmatige overwinning op BC Utrecht. Sonja Kuijt en Mia Hordijk speelden nog niet mee vanwege blessures.

De bezoekers begonnen sterk aan de wedstrijd maar het met scherp schietende Grasshoppers pakte al snel de leiding en via 3-7 en 10-9 halverwege werd het eerste kwart afgesloten met een Katwijkse voorsprong (20-15).

In de 2e periode wist Sportiff Company Grasshoppers, mede door een strakkere verdediging, de voorsprong al snel te vergroten. Via een 16-0 run stond er halverwege 36-17 op de teller en zochten de teams de kleedkamers op bij een stand van 43-23.

Ook het derde en vierde kwart waren voor Sportiff Company Grasshoppers. Het verschil liep al snel verder op mede door de vele driepunters en via 65-34 eindigde de wedstrijd bij 85-45.

Periodestanden: 20-15; 23-8; 22-11; 20-11.

Scores: Karin Kuijt 18 (+6 ass), Ilse Kuijt 16, Tamlyn de Groot 10, Deborah Vos 8, Noor Driessen 8 (+7 ass), Iris Govers 7, Rosalie Aandewiel 6, Alissa van der Plas 4 (7 reb), Liselot Kulk 4, Marieke van Schie 2, Lotte van Kruistum 2.

Coach Axel Gouw had na de Final 4 maar één keer getraind met de groep: “Ik was vooral benieuwd naar hoe we uit de pauze rond de feestdagen zouden komen. Ik heb in ieder geval bereidheid gezien om het samen te doen. Verder behoorlijk kunnen wisselen zonder in te boeten op intensiteit. En ik denk dat dat belangrijke dingen zijn verder komend het seizoen in.”

Eerstkomende wedstrijd van Sportiff Company Grasshoppers is uit op 18 januari tegen Jolly Jumpers. De volgende thuiswedstrijd is een week later tegen Binnenland om 20 uur.