Klik hier voor het fotoalbum van Geert Bekker.

Sportiff Grasshoppers speelde afgelopen woensdagavond thuis tegen 4Consult/Binnenland. In een boeiende wedstijd waarin de ploegen elkaar weinig cadeau gaven, trok uiteindelijk de ploeg van Axel Gouw in de spannende slotfase de zege naar zich toe.

Een goeie start brengt al gauw de voorsprong voor Grasshoppers die vervolgens via een 10-0 run een prima eerste periode afsluit met 9 punten voorsprong (17-8).

In het tweede kwart stokt het scoren bij de thuisclub terwijl Binnenland wel het netje blijft vinden en de achterstand verkleint (20-18). Drie achtereenvolgende Katwijkse scores zorgen er voor dat Sportiff Grasshoppers toch weer wat kan uitlopen. Ruststand 27-20.

Na de rust kan Grasshoppers in eerste instantie verder uitlopen naar de grootste voorsprong van de wedstrijd (36-24) maar de Barendrechtse ploeg klampt aan en nadert tot op 3 punten. Een Katwijks drietje in de buzzer brengt de stand op 43-37 bij aanvang van het laatste kwart.

Aanvankelijk vind Binnenland opnieuw de aansluiting en brengt de spanning terug in de wedstrijd (48-48) maar daarna is het toch weer Sportiff Grasshoppers dat de overwinning veilig stelt.
Eindstand 65-57.

Periodestanden: 17-8; 10-12; 16-17; 22-20.

Scores: Ilse Kuijt 16, Noor Driessen 10 (+10reb), Sonja Kuijt 8 (+9reb), Marieke van Schie 8, Deborah Vos 6 (+8reb), Rosalie Aandewiel 6, Lotte van Kruistum 4, Liselot Kulk 3, Iris Govers 2, Alissa vd Plas 2, Tamlyn de Groot, Yara Paulides.

Reactie coach Axel Gouw: “De aanval liep af en toe te chaotisch, maar ik zag de goede intensiteit die we graag willen zien en op het eind de wil om te winnen.”

Aanstaande zaterdag 13 maart speelt Sportiff Grasshoppers een uitwedstrijd tegen het Groningse Sparks. Aanvang 19 uur. De eerstvolgende thuiswedstrijd is tegen Utrecht op donderdag 18 maart om 20.30 uur. De wedstrijden zijn via livestreams te volgen.