(Foto Geert Bekker) Deborah Vos was met haar acties onder het bord in de eerste periode niet te stoppen.

Sportiff Company Grasshoppers heeft afgelopen zaterdagavond in Haarlem de uitwedstrijd tegen nieuwkomer in de Eredivisie, Triple Threat in winst weten om te zetten. De ploeg van Axel Gouw, dat een goeie start kende maar een minder tweede kwart, had halverwege de wedstrijd een kleine voorsprong (25-32).

Ook de derde periode is voor de thuisclub. Aanvankelijk kan Sportiff Company Grasshoppers verder uitlopen (28-37) maar Triple Threat klampt toch weer aan. Bij aanvang van het laatste kwart staat er een 45-49 stand op het scorebord en kan de wedstrijd nog twee kanten op. Twee achtereenvolgende Katwijkse drietjes op 5 minuten voor het einde zorgen er voor dat Sportiff Company Grasshoppers de zege veilig kan stellen. Eindstand 66-75.

Reactie coach Axel Gouw: “Het was vandaag al meer volgens hoe we het willen dan vorige week. Triple Threat is een gevaarlijke en goede ploeg, maar we konden ons redelijk houden aan ons plan. Het mag duidelijk zijn dat het zeker nog geen eindproduct is (wat we hebben laten zien) maar ten opzichte van vorige week was het dit keer wel een stap in de goede richting. Nu het volgende stapje zetten.”

Scores: Ilse Kuijt 21, Deborah Vos 16, Noor Driessen 13, Marieke van Schie 8, Iris Govers 7, Sonja Kuijt 6, Tamlyn de Groot 3, Rosalie Aandewiel 1, Lotte van Kruistum, Alissa vd Plas, Liselot Kulk, Yara Paulides.

Eerstvolgende wedstrijd van Sportiff Company Grasshoppers is op 30 januari thuis tegen Jolly Jumpers. Aanvangstijd is gewijzigd naar 15.00 uur.