Hoewel uitgeschakeld voor de prijzen, is een thuiswedstrijd tegen koploper Forwodians toch een mooi affiche. Wendy is terug van blessure vorige week, maar zus Ellen blijft aan de kant met knieprobleem. Steffi uit MU20-2 valt in. Dames 3 weet 2 periodes te winnen, maar gebrek aan schotkracht in de tweede en laatste periode laat Forwodians nog altijd ongeslagen blijven dit seizoen. Eindstand: 42-56.

De eerste periode loopt redelijk naar wens. Forwodians wordt het moeilijk gemaakt en van scoren afgehouden. Als Laura haar tweede score op rij maakt is in de laatste minuut de grootste voorsprong bereikt 16-11. Forwodians weet de achterstand toch nog te verkleinen, stand na 10 minuten 16-13.
De tweede periode gaat tot 5 minuten nog goed (20-18), als oud Grasshopper Carola de Jong 5 punten op rij maakt. Forwodians plaatst een 11-0 run. Andrea doorbreekt dat door de laatste score voor rust te maken. Ruststand: 24-32.

Dames 3 komt aanvankelijk niet goed uit de rust vandaan. In 5 minuten tijd wordt er een achterstand van 26-41 opgelopen. Een 9-0 run en de achterstand is nog maar 6 punten. Coach Wilco moet met time out zijn ploeg weer op de rails krijgen. Dat lukt ten dele, Wendy scoort nog 4 punten en met nog 1 periode te gaan is het 39-44. Van alles mogelijk.

Dat het mogelijk was dat Dames 3 nog maar 3 punten zou scoren, was niet echt ingecalculeerd. Forwodians weet de mogelijkheden in ieder geval beter te benutten, waarmee de wedstrijd voor het thuisteam en -publiek teleurstellend uit gaat als een nachtkaars.

Scores: Marloes 4, Laura 9 (13 reb.), Ellen DNP, Anne-Marie 2, Miranda 6, Andrea 9, Wendy 9, Kariene 3, Steffi 0 (5 reb.).

Coach Jaap was kort in zijn reactie: “Als we de opgelegde kansen beter benutten en bij 2 driepunts pogingen de bal net niet uit de ring draait (nu 0 uit 9), dan wordt het nog een spannende wedstrijd.”

De laatste wedstrijd van het seizoen om de eer is vrijdag om 21.30 uur uit tegen US2.