Op de website stond pas nog een artikel over hoofdsponsor De Wit, overgenomen uit het ondernemersblad van Katwijk. Daarin stond te lezen dat in de begintijd van de vereniging in allerlei kleine gymzaaltjes werd begonnen. Met de 2e training van de laatste weken, waande het team zich zo’n 40 jaar geleden in de tijd. Een klein gymzaaltje met te hoog hangende borden. Hoe zou zich dat vertalen in de wedstrijd tegen GE2. De vorige wedstrijd viel het schot voor geen meter, maar nu in de eigen sporthal Cleijn Duin zou het anders moeten zijn. Inderdaad bezorgde GE2 het thuisteam niet al te veel hoofdbrekens, alleen de derde periode was voor DS3 dik onder de maat. De eindstand spreekt echter duidelijke taal: 80-44.

Vooraf de melding dat Anne-Marie Nijgh is toegevoegd tot de gelederen van DS3 en er twee geblesseerden zijn Merel met rugklachten en Laura met een ontstoken slijmbeurs, maar wel de scouting voor haar rekening nam. Jaap was weer bevorderd tot coach en verving Ab die in het buitenland verkeerde.

GE nam vanaf de sprongbal nog wel de voorsprong, wat gelijk ook de laatste keer was. Mirjam deed al snel wat terug met 5 punten op rij. Het team verstoorde de aanval van GE al vroeg en in de aanval zat voldoende snelheid. Afwisselend werden de centers ook gezocht wat leidde tot punten van Kariene en Janet vanaf de vrije worplijn. Anne-Marie pakte haar eerste punten mee en op het eind van de eerste 10 minuten scoorden Miranda en Mirjam ook nog waardoor de tussenstand 18-7 in het voordeel van De Wit-Grasshoppers was.

Opnieuw mocht GE in het begin van de 2e periode als eerste scoren. De puntjes op i kwamen vervolgens van Miranda en Mirjam. Wendy wist 4 punten te maken en Andrea voegde ook 2 punten toe aan het totaal. Na 4 minuten was het thuisteam na deze 10-0 run uitgelopen naar 28-9. In de volgende minuten deed GE wat terug maar liet 4 van de 6 kansen van de lijn liggen. Wel kon Roos een paar keer naar hartenlust rennen om na de lange pass ook 3x af te ronden. De centers Janet en Kariene kwamen in stelling en Wendy knalde er na een goede aanval met verkregen open schot, een driepunter in. De intensiteit was goed en met een tussenstand met rust van 41-17 leek er weinig aan de hand. Wel waren enkele speelsters van DS3 in foutenlast gekomen wat je met 8 man op het sheet als coach toch wat onrustig maakt.

De opdracht voor het vervolg was helder, geen onnodige fouten en verder met de intensiteit van voor de rust. Waarschijnlijk was de boodschap in een vreemde taal uitgesproken of iets dergelijks want het tegendeel was het geval. GE2 zette opeens in alle vrijheid speelsters onder het bord en profiteerde goed van de geboden ruimte. Aanvallend werd bijna niets tegenover gezet. In 6 minuten waren er 3 van de 3 vrije worpen gemist en slechts twee veldscores van Janet en Kariene op te tekenen. Anne-Marie had de pech om koud in het veld tegen haar 4 fout op te lopen en ook Miranda werd met 4 fout preventief aan de kant gehouden. Roos kreeg tot ieders verbazing een technische fout (ja, ons lieve Roosje) omdat ze te hard in het gezicht van de schutter “shot” riep. En dat mocht niet. Later was de interpretatie dat eerst een waarschuwing op z’n plaats was geweest. GE2 profiteerde van de algehele malaise bij het thuisteam en sloop terug tot 45-32. Gelukkig wist DS3 weer de juiste knop te vinden en de laatste 3 minuten waren er 9 scores van Roos, die goed in stelling werd gebracht, drie vanaf de lijn van Andrea op het eind nog 2 van Janet. Dat neemt niet weg dat GE2 deze periode met 1 punt kon winnen met 18-19. Tussenstand bij het ingaan van de laatste periode 59-36.

In het begin moet de motor nog iets opgang komen. Er zijn de hele wedstrijd genoeg doelpogingen, in totaal 88 twee- en driepuntspogingen, en tegen een percentage van 42% gaan er ook wel eens wat mis. De eerste paar minuten scoort alleen Janet tegen 4 punten van GE2. Die hebben dan wel hun kruit verschoten want in de volgende 8 minuten komen er nog maar 3 punten bij hun totaal. Anne-Marie en Miranda spelen ondanks hun 4 fout elk de wedstrijd gewoon uit. Eerstgenoemde voegt nog 4 punten bij haar totaal en kan met 8 rebounds en 4 intercepties in een relatief kort tijdbestek, terugzien op een goed debuut in DS3. Miranda voegt met Roos, Mirjam en Andrea nog punten toe aan het totaal. Kariene en Janet scoren elk nog 4 punten. Eindstand 80-44.

Coach Jaap zag zeker verbeteringen t.o.v. de vorige wedstrijd. De snelle omschakeling naar de aanval liep al een stuk beter. Schoten vielen nog niet als rijpe appelen in het mandje maar het begin is er. Vrije worpen zaten op 50% en dat is nog lager dan de ruim 60% van vorig jaar. Maar om met Joop Zoetemelk te zeggen: “Parijs is nog ver.” Afgezien van de 3e periode was er sprake van een goede overwinning.

Scores: Roos 17, Anne-Marie 6 (8 reb.), Mirjam 10, Wendy 7, Miranda 6, Andrea 9, Kariene 10 en Janet 15.

Volgende wedstrijd is a.s. zaterdag opnieuw thuis in sporthal Cleijn Duin om 14.00 uur tegen Waddinxveen Flyers.