Vrijdagavond om 21.20 uur startte de uitwedstrijd Waddinxveen Flyers. Deze avond hield in dat meer dan 30 jaar basketbalervaring wegens andere verplichtingen thuis bleef. Janet en Anne-Marie waren er niet bij. Laura is nog altijd geblesseerd, maar IJtske ging mee. Toch nog 8 speelsters net als de tegenstander. Geen centercourt want dat kunnen de dames van WF niet belopen. Dat betekende een klein, druk veldje wat duidelijk in het nadeel was van De Wit-Grasshoppers. Het duurde 8 minuten voordat DS3 een beetje bij de les was, daarna en het 2e kwart werd de bodem voor de overwinning gelegd. De tweede helft verliep toch weer moeizaam maar de punten gingen voor de 7e keer op rij mee naar huis waar het inmiddels middernacht was. Op zich een kleine kanttekening waard: trend om van de hekkensluiter te verliezen in een uitwedstrijd (DS1 en DS2) werd ook gelijk doorbroken. Eindstand 58-69.

Na nog een kwart de Katwijkse meiden van U14-2 te hebben aangemoedigd, die afgetekend wonnen met 30 punten na een slow start, mocht DS3 dan eindelijk beginnen. Het veld was in het voordeel van de thuisploeg, voordat de bezoekers een beetje waren gewend, keken ze al snel tegen een achterstand aan. Na scores van Miranda, Roos met een bommetje, Mirjam en Kariene stond er na 8 minuten 16-9 op het scorebord. WF verzilverde hun doelpogingen tegen bijna 100% en bij De Wit-Grasshoppers was het vooral een beetje tobben. Een time out van de coach leverde niet direct resultaat maar de laatste minuten ging het gas er eindelijk een beetje op. Een driepunter van Merel en 2 scores op rij van Wendy bepalen de stand na 10 minuten op 23-20. De schade is beperkt gebleven tot -3.

In de tweede periode wordt er meer en meer een goede aanval gelopen en de open schoten vallen redelijk goed. IJtske scoort, Merel komt met een driepunter door en Roos volgt dat voorbeeld. Als nu Kariene onder het bord twee keer op rij scoort staat het bij de rust 31-44. De verdediging sluit goed en laat de tegenstander maar 8 puntjes toe. Dit kwart is op niveau, maar het lijkt dan op de late avond alsof al het kruit is verschoten. Na de rust worden er te snelle schoten genomen, aanvallen lopen niet meer, er is te veel balverlies. Andrea buffelt wel een aantal rebounds bij elkaar. Toch wordt het derde kwart nog met 2 punten winst afgesloten: 45-60.

De 5 aanwezige supporters van DS3 verlangen met het rest waarschijnlijk bij het zien en het spelen van het laatste kwart naar het einde. WF weet in de eerste 4 minuten de achterstand in te lopen en als Mirjam in de 4 minuut voor het eerst weet te scoren is het 55-62. De Wit-Grasshoppers laat het nog een soort van spannend worden. Als Mirjam daarop volgend 2 vrije worpen benut en als Miranda en Wendy ook nog hun punten meepakken en WF niet meer aandringt is de moeizame strijd bij een winst van 58-69 gestreden.

Coach Ab zag zijn team niet in goede doen wel winnen. “Niet iedereen haalde het normale niveau, waardoor WF kon blijven aanhaken. Er lag echt zo’n vrijdagavondlaat-matheid over het team. Maar goed, de overwinning telt.”

Scores: IJtske 6, Roos 8, Mirjam 4, Wendy 15, Miranda 7, Andrea 6 (10 reb.), Kariene 8, Merel 15.

Volgende en laatste competitiewedstrijd is op 1 december a.s. om 18.00 uur thuis tegen Punch uit Delft. Hoewel om des keizers baard zal de uitdaging hier zijn om ongeslagen deze competitie af te sluiten. De uitwedstrijd was een nipte overwinning met 3 punten.
Op 15 december a.s. speelt DS3 in ieder geval de promotiewedstrijd tegen een nog onbekende tegenstander uit de 1e klasse rayon.