Katwijk – Op de mooie datum 10-11-12 stond voor De Wit-Grasshoppers DS3 in de 6e wedstrijd en alweer op 75% van de competitie, een cruciaal duel op het programma. Cady ’73 was de tegenstander en had alleen de openingswedstrijd tegen DS3 met 3 verloren. DS3 had tot dan alle 5 wedstrijden gewonnen en kon bij winst nagenoeg onbereikbaar worden voor de eerste plaats. Die plek geeft recht op een promotieduel op 15 december a.s. met als inzet promotie naar de 1e klasse Rayon. Hoewel de dames uit Capelle a/d IJssel (Cady) de score opende, liep DS3 uit naar een 20 punten voorsprong bij rust (47-27). De tweede helft verliep een stukje moeizamer met scoren maar de voorsprong kwam nooit meer in gevaar. Eindstand 67-49.

Een slecht doorgedrukt wedstrijdsheet, slechter wordende ogen bij uw correspondent met nijpend tijd tekort, verhindert dat een uitgebreid verslag kan volgen.
De periodestanden geven ook wel een algemeen beeld van de wedstrijd: 22-11, 25-16, 10-14, 10-8. Opvallend de time-outs die in de laatste 30 seconden van 2e en 4e kwart die Cady ’73 nam. Het publiek zag de wedstrijd zo nog iets verder voortslepen, zodat de versnapering in de Bucket noodgedwongen moest worden uitgesteld. Met 36 vrije worpen voor de tegenstander was de wedstrijd toch al aan het uitlopen. Bescheiden als DS3 is, waren het maar 18 voor het thuisteam. Dus daar lag het niet aan.

Scores: Roos 8, Anne-Marie 14 (9 steals), Mirjam 9 (8 reb.), Wendy 3, Miranda 6, Andrea 8 (7 reb.), Kariene 0, Merel 8 en Janet 11.

Coach Ab zei dat hij weleens een betere wedstrijd had gezien, vooral de tweede helft kwam maar niet meer opgang. “Goed aanvalsspel in de eerste helft. Verdedigend kon er wel een tandje bij. Het harde werken blijft en zoals zo vaak is dat een garantie voor succes.”
Na vandaag hebben we gelukkig de (team)foto’s nog.

Deze kleine en daarom onregelmatige competitie, zet zich weer voort op vrijdag 23 november 2012 om 21:00 uur. Dan speelt DS3 in de uitwedstrijd tegen het laag geklasseerde Waddinxveen Flyers Dames 1 in sporthal De Duikelaar. Nu is dat geen garantie voor de winst want zowel DS1 als DS2 wisten in een uitwedstrijd tegen het onderste team niet te winnen. DS3 doet er natuurlijk alles aan om met deze slechte traditie dit seizoen te breken. Er bestaat dan in theorie nog de kans dat Punch, bij verdere winst van hun 2 andere partijen, in de slotwedstrijd tegen DS3 bij winst met meer dan 3 punten de koppositie kan overpakken.