Archieffoto: Wesley Groen had vizier op scherp staan.

Zaterdag, 1 april stond de Derby van de Haaglanden tegen Cobra Nova op het programma. Cobra Nova staat 6e op de ranglijst en heeft een goede ploeg die afgelopen seizoen in de halve finale van de Final Four net de finale niet haalde. Door veel blessures tijdens het seizoen maakten de Voorburgers geen kans meer op herhaling.

Youri van der Linden won de sprongbal en de eerste actie van Wesley Groen ging net mis. Cobra Nova scoorde de eerste aanval wel. Jesper Jobse greep meteen de eerstvolgende kans en scoorde de 2 -2. De Katwijkers hadden via Youri van der Linden en Wouter Breel veel aanvallende rebounds die Wesley Groen met een driepunter goed afrondde 2 -5. Cobra Nova hing al snel aan de noodrem en vanaf de vrije worplijn kwamen de punten en via opnieuw een driepunter van Wesley Groen werd het 7 – 14, waarna Toon van Helfteren als interim coach, een time out nam.
Via een driepunter van Joey Schelvis en Wesley Groen en een goed uitgespeelde pick en roll aanval van Youri van der Linden werd het na het eerste kwart 15 – 25.

In het tweede kwart werden de aanvallen minder goed uitgespeeld en ook mede door turnovers speelde dit de thuisploeg in de kaart, die terug kwam tot 21 – 26. Na een time out scoorde Joey Schelvis een driepunter. Sjors Bootsman pakte twee rebounds en na een fout op hem in de break scoorde hij vanaf de vrije worplijn de 22 – 31. Wouter Breel scoorde een driepunter en vervolgens Jepser Jobse die goed op schot was en zette met een driepunter en twee inside scores de ruststand op 27 – 43.

In het derde kwart vielen de eerste twee aanvallen niet. Jesper Jobse schoot weer met scherp en scoorde twee drietjes en Wesley Groen volgde dit voorbeeld met zijn volgende driepunter: 41 – 54. De wedstrijd ging gelijk op al bleef het verschil tussen de 11 en 15 punten. In de laatste 10 seconden van het derde kwart scoorde Cobra Nova een verre driepunter waarna Joey Schelvis samen met Youri van de Linden (double double) meteen binnen drie seconden in de buzzer twee punten binnen sleepten. De stand na 30 minuten: 52 – 63.

Sjoerd van Vilsteren scoorde via een mooie inside move met bonus. Koen Grimbergen wist via slimme acties een klein gaatje te vinden en scoorde twee maal op rij. Jesper Jobse en Tim de Jong zetten de eindstand op 70 – 83.

Scores: Jesper Jobse 21 punten (5 reb), Wesley Groen 13 punten, Youri van der Linden: 11 punten (11 reb), Wouter Breel 8 punten (7 rebounds), Joey Schelvis 7 punten, Sjors Bootsman 6 punten (5 rebounds), Tim de Jong 5 punten, Sjoerd van Vilsteren: 5 punten, (4 reb).

Reactie van coach Jeroen Reitsema: “Een belangrijke overwinning waar het winnen in Voorburg altijd lastig is. We hebben er als team hard voor gevochten en wat met elkaar zeker goed gelukt is in de aanloop naar de laatste reguliere wedstrijd van de competitie.”

Zaterdag 8 april speelt Heren 1 thuis tegen BS Leiden 1 (ex ZZ2) om 19.30 uur in sporthal Cleijn Duin.
Deze wedstrijd bepaalt definitief wie eerste of tweede in de ranking wordt i.v.m. thuisvoordeel in de halve finale van de Final Four. Noteer alvast 22 en 29 april in de agenda! Het finale weekend is op 13/14 mei gepland in Zwolle.