Archieffoto (Geert Bekker): Zaterdag een double-double voor Jesper Jobse.

Een druk weekend met twee uitwedstrijden: op vrijdag 20 april stond op het programma de inhaal wedstrijd tussen en in Groningen en Solar-systemen Grasshoppers en gelijk de zaterdag erna de uitwedstrijd in Vleuten tegen Uball.

Vrijdag moest zonder Joey Schelvis en Koen Grimbergen ivm werk aangetreden worden en Wesley Kikkert uit heren 2 ging wel mee. Wedstrijd gaat gelijk op 10-10. Er is dan een reparatie aan het bord noodzakelijk. Hierna komt Sjoerd van Vilsteren in het veld en opent met een heerlijke vliegende dunk op assist van Jesper Jobse.
Er wordt als team goed verdedigd: Tim de Jong pakt op 23 sec voor het eind een steal en scoort maar wordt tot verbazing van iedereen afgefloten. Vanaf de vrije worplijn zet Youri van der Linde de stand na 10 minuten op 18-22.

In de tweede periode scoort Jake Prins uit break en meteen in de volgende aanval dunkt Sjoerd van Vilsteren nog maar eens (20-28). Wesley Kikkert vindt een gaatje in de zone en wordt foutief afgestopt en pakt een vrije worp mee. Bas Rozendaal scoort inside met twee dunks op rij, 22-33.
Groningen pakt ook scores mee maar driepunters van Wesley Groen en een prima buzzerbeater van Jake Prins bepalen de ruststand op 31-41.

De thuisploeg weet steeds beter de ruimte te vinden en komt dichterbij 48 – 51. De thuisploeg speelt op het randje en veel inside acties worden niet consequent gefloten. Helaas loopt coach Jeroen Reitsema daardoor tegen zijn tweede technische fout op en moet de zaal verlaten. Captain Sjoerd van Vilsteren neemt zijn taak als playing coach over. De thuisploeg pakt deze kans met beide handen aan en komt op voorsprong na de derde periode, 57-54.

In het vierde kwart gaat het gelijk op tot 62 – 60. Na een steal wordt op Sjoerd een onsportieve fout gemaakt en via de vrije worpen wordt het weer gelijk. De Groningers komen op 70 – 67 met nog anderhalve minuut te gaan. Na de time out van de Katwijkers schiet Wesley Groen uit lange aanval een driepunter 70 – 70. Groningen scoort nog vanuit vrije worp 71 – 70 en vervolgens blijft Jesper Jobse koel vanaf de vrije worplijn. Op 10 sec is de stand 71 – 72. Wesley Groen pakt in de opbouw van Groningen een steal en speelt samen met Sjoerd van Vilsteren de wedstrijd uit en nemen de Katwijkers daarmee de winst mee naar huis.
Scores: Sjoerd van Vilsteren 16, (8 reb), Tim de Jong 4 (5 ass), Wesley Groen 11, Glenn Schijf 3 steals, Sjors Bootsman 5 (2 reb), Youri vd Linden 3, Jake Prins 11 (100% 3p!), Jesper Jobse 6, Wouter Breel 7 (4 reb), Bas Rozendaal 8 (5 reb).

Op zaterdag 21 april stond de wedstrijd tegen mede final four kandidaat Uball met veel Eredivisie ervaring op het programma in Vleuten. Bij deze wedstrijd is het team op Wesley Kikkert na compleet.
Via Jake Prins en Sjoerd van Vilsteren nemen de mannen van Solar-systemen Grasshoppers een kleine voorsprong, 6 – 9. Heren 1 mist twee kansen waar de Utrechters wel raad mee weten door met scherp te schieten 16 –12. Via Joey Schelvis en Wesley Groen wordt het nog 21 -20, maar het slotakkoord is voor de thuisploeg dat na 10 minuten leidt met 26-22.

In het tweede kwart gaat Uball door met scoren maar via scores van Koen Grimbergen en Joey Schelvis wordt het weer gelijk met 33 – 33 op het scorebord. Via inside scores van Jake Prins, een driepunter van Wesley Groen en met een defence charge zet Jesper Jobse de stand bij rust op 43 – 46.

In het derde kwart blijft het spel op en neer gaan en slinkt de voorsprong tot twee punten, 52 – 54.
In het vierde kwart pakt Uball twee keer een steal en neemt de voorsprong over. Via inside scores van Jesper Jobse en twee keer op rij een aanvallende rebound van Sjoerd van Vilsteren met score wordt de stand weer gelijk, 67 – 67. Uball neemt weer de voorsprong die Wesley Groen met een driepunter teniet doet en de voorsprong overneemt op 43 seconden voor het einde. Na de time out van Uball pakt op 10 sec Wesley Groen net als de dag ervoor een steal en scoort dit maal wel eenvoudig de eindstand op het scorebord: 69 -73!

Een mooie teamoverwinning, wel vervelend dat Sjors Bootsman door zijn enkel ging. Er zijn zondag nog wedstrijden gespeeld en het ziet er naar uit dat in de halve finale tegen Groene Uilen uit Groningen gespeeld gaat worden.

Scores: Sjoerd van Vilsteren 9, (10 reb), Tim de Jong 4, Wesley Groen 13 (3 steals, 4 reb), Glenn Schijf 2, Sjors Bootsman, Joey Schelvis 12, (3 reb), Youri vd Linden 2 (2 reb), Koen Grimbergen 6 (6 reb), Jake Prins 6, Jesper Jobse 12 (13 reb.), Wouter Breel 5, (6 reb), Bas Rozendaal 2 (1 blk).

Programma :
De competitie is na dit weekend afgesloten. De halve finales beginnen op zaterdag 28 april uit in Groningen tegen Groene Uilen. Op zaterdag 5 mei is de return in sporthal Cleijn Duin. Tijden volgen nog.