Zaterdag 4 maart kwam de nr. 9 uit de competitie Black Eagles op bezoek. Jake Prins en Koen Grimbergen bleven aan de kant vanwege blessures. De uitwedstrijd was geëindigd in een kleine overwinning waar het tot het einde toe spannend was. Dit keer liet de thuisploeg zich niet verrassen.

Wouter Breel opent de wedstrijd met een driepunter. In de eerste de beste aanval strooit Joey Schelvis met een mooie alley oop pass op Sjoerd van Vilsteren die foutief wordt afgestopt. Vanaf de vrije worplijn scoort Sjoerd de 5 – 0 en meteen de volgende aanval een inside score van Wouter 7 – 0. De gasten uit Rosmalen zette de eerste score op het scoreboard 7 -2. Een goede defence actie van Jaco van Rhijn met een shotblock is de basis van een prachtig uitgespeelde break, waaruit Jesper Jobse het voordeel naar 11 – 2 opschroeft, De gasten nemen meteen een time out. Na de team out scoort Black Eagles meteen de eerste driepunter 11 – 5. Meteen na de score van de gasten scoort Joey Schelvis drie driepunters op rij. Via een mooie uitgespeelde inside score van Wouter scoort via een tip in. Wesley Groen en Youri van de Linden zetten met scores de stand na 10 minuten op: 28 – 14.

Tim de Jong start het tweede kwart met twee heerlijk breaks en mede ook door een inside score van Youri van der Linden loopt de voorsprong verder uit: 37 – 20. Via een heerlijk pass van kaptain Jacco van Rhijn doorbreekt Jesper de zone defence via een mooie inside score. Meteen in de volgende aanval geeft Glenn Schijff een mooie hoge a lay oop pass die Sjoerd van Vilsteren met een prachtige dunk scoort! Het publiek waardeert deze actie zeer met luid applaus. De stand bij rust 45 – 27.

In derde kwart maken Joey, Wouter, Jesper en Sjoerd een 10 – 0 run. Een goede team defence creëerde prima kansen die Tim de Jong niet onbenut liet met 8 punten op rij. De stand werd snel opgeschroefd naar 73 – 36 na het derde kwart.
De thuisploeg bleef het publiek trakteren met mooie acties onder andere een bijna rebound dunk van Sjors Bootsman die net mis ging. Glen Schijf gaf wederom een prachtige alley oop pass die Tim de Jong heerlijk dunkt. Met een aanvallende rebound inclusief score en een driepunter zet Jesper Jobse de eindstand op 97 – 57.
Een belangrijke teamoverwinning in de aanloop naar de pittige uitwedstrijd uit in Meppel tegen regerend kampioen Red Giants.

Scores: Tim de Jong 20 punten (5 reb), Joey Schelvis 17 punten, Jesper Jobse 17punten (6 assists, 5 reb), Wesley Groen 11 punten (4 steals), Wouter Breel: 9 punten (10 reb), Youri van der Linden: 8 punten (3 reb), Jaco van Rhijn 8 punten (4 reb), Sjoerd van Vilsteren: 4 punten, (4 reb), Sjors Bootsman 2 punten, Glenn Schijf: 1 punt.

Volgend weekend staat de belangrijke wedstrijd op het programma uit tegen Red Giants op zaterdag 11 maart om 20.00 uur in Meppel.