Klik hier voor het fotoalbum van Geert Bekker (foto’s Wim Kulk volgen nog). Jesper Jobse voor een volle tribune.

Zaterdag 4 februari kwam De Groene Uilen uit Groningen die vierde stond in de Promotiedivisie op bezoek. In seizoen 2014 – 2015 was dit team nog kampioen en ook nu heeft het een sterke ploeg met aantal spelers met een aanzienlijk brok ervaring van eredivisionist Donar. Groene Uilen eindigde voor de Kerst de 1e seizoenhelft met een overwinning op Lokomotief. Afgelopen zaterdag wonnen de Groningers ruim van Hoppers. Solar-systemen Grasshoppers heeft als koploper tot nu toe slechts één nederlaag geleden. De thuisploeg treedt compleet aan deze wedstrijd.

De mannen van Solar-systemen Grashoppers nemen door een goede defensie en door een lekkere driepunter van Jesper Jobse en scores van Sjoerd van Vilsteren en Jake Prins een kleine voorsprong 11 – 6. Via twee turnovers op rij maakten de gasten gretig gebruik van deze buitenkansjes en de stand is na 6 minuten op 11 – 10. Na een time out van coach Reitsema golfde het spel op en weer maar werd er slordig aan beide kanten met de kansen omgesprongen. De thuisploeg kwam al snel in foutenlast door fouten die erg snel werd gefloten. Met een prachtige aanval en op assist van Tim de Jong scoorde Youri van der Linden 19 – 12. In de laatste aanval zet Tim de Jong met een goed schot de stand na 10 minuten op 21 – 16.

Koen Grimbergen opent de score in 2e kwart na een slimme assist van Joey Schelvis. De Groene Uilen opent met snelle inside scores. De thuisploeg vergeet de kansen te benutten en gasten komen op 25 – 23. Jesper Jobse loopt al snel tegen zijn derde fout aan. Solar-systemen Grasshoppers neemt opnieuw een time out. Door twee turnovers van de thuisploeg op rij komen de Groningers tot op één punt: 27 – 26. Via prachtige passes van Wouter Breel scoort Jake Prins twee aanvallen op rij 35 – 28. De thuisploeg krijgt de ene na de ander fout aan de broek en Groene Uilen benut de vrije worpen 35 – 30. Jaco van Rhijn pakt met een mooi block ook een steal waarmee Joey de ruststand op 37 – 30 zet.

Jaco van Rhijn opent op assist van Jake Prins de score na de rust. Joey Schelvis komt door met een driepunter 42 – 32 en het eerste gaatje is geslagen. Groene Uilen komt 4 minuten niet tot scoren door een goed staande defensie. Via een prachtige pass via Joey Schelvis en Wouter Breel kan Jaco van Rhijn geheel vrijstaand alleen foutief worden gestopt. Vanaf de vrije worplijn zet hij de stand op 43 – 32. Ook een break van Joey Schelvis wordt foutief gestopt wat vanaf de vrije worplijn 2 punten oplevert. Kleine foutjes worden nog steeds afgefloten en levert irritaties op in het veld en een T-fout voor Wouter Breel. Groene Uilen profiteert vanaf de vrije worplijn 45 – 36. In de volgende aanval blockte Jake Prins een aanval van de gasten en aan de andere zijde scoorde Jaco van Rhijn. De Groene Uilen stappen terug op een zone defence waar Joey Schelvis op reageerde door een driepunter (52 – 40). Via een prachtige inside pass van Wesley Groen gooit hij de zone open en komt Koen Grimbergen vrij onder het bord. Verdedigend zit het goed en zet Tim de Jong met een verre driepunter de stand 59 – 46 op het scorebord na 30 minuten.

In het vierde kwart weet Grasshoppers 6 aanvallen niet te scoren waar de Groene Uilen gebruik van maakt: 59 – 54. Wouter Breel scoort dan met een tip in en een score van Jesper Jobse is het gaatje weer 9 punten: 63 – 54. De gasten komen terug tot 66 – 62. Het keerpunt komt als drie vrij worpen op rij door de Groene Uilen in een orkaan van lawaai worden gemist. Tim de Jong blijft vervolgens koel vanaf de vrije worplijn en verschaft daarmee de nodige lucht: 68 – 62. Het publiek kan nog op de banken na een heerlijke dunk van Jesper Jobse die meteen in de volgende aanval met een hoog acrobatiekgehalte wordt nagevolgd door Sjoerd van Vilsteren. Eindstand 73 – 62.

Scores: Joey Schelvis 17 punten (7 reb, 5 assists), Jesper Jobse 11 punten (5 reb), Tim de Jong 11 punten (4 reb), Sjoerd van Vilsteren: 8 punten, (5 reb) Jaco van Rhijn 5 punten, Koen Grimbergen 4 punten, Jake Prins 7 punten, Youri van der Linden: 4 punten (5 reb), Wouter Breel: 6 punten (7 reb).

Zaterdag 11 februari staat opnieuw een belangrijke wedstrijd op het programma. Heren 1 speelt dan uit tegen mede final four kandidaat Lokomotief om 19.30 uur in Rijswijk.