Na een week geen wedstrijd mochten de meiden van V16-1 gister weer het veld op, dit keer tegen het hoger geplaatste Attacus uit Veghel, een club die het opleiden van meiden ook heel serieus neemt.
Isa Plug was niet geheel fit en moest ook helaas vrij snel het veld weer verlaten. Een blessure die haar in ieder geval de komende twee weken aan de kant zal houden. Lisa Bauw uit V14-1 mocht haar debuut maken bij het team.

De start van de wedstrijd was prima en het werd gekenmerkt door twee fraaie driepunters van onze center Sophie Bekker. Na 13-13 begonnen de gasten ietsje uit te lopen en hadden de Katwijkse meiden wat moeite om de basket te vinden. Na het eerste kwart was het 16-23.

Normaliter zou er gezegd worden dat 23 punten tegen teveel was en dat er wat aan de defence moest gebeuren. De coach liet het team dit keer focussen op de aanval en dat was niet tegen dovemansoren gezegd. Er werd prachtig basketball gespeeld; hard werken in de defence, controle houden en mooie passes en goede rebounds in de aanval. Zo was het ineens na 3 minuten 29-27 waardoor Attacus in een time-out moest vluchten. Er werd gerust met een 45-35 stand en dat betekende dat er maarliefst 29 punten waren gemaakt in het tweede kwart, uitstekend!

In het derde kwart bleef de voorsprong er steeds tot dat Attacus de wedstrijd ging veranderen met een 3-2 zone, iets wat in het Katwijkse-kamp wordt gezien als korte-termijn-taktiek wat gericht is op winnen in plaats van opleiden. Maar elke coach en club mag en kan daar zijn eigen keuzes in maken. Het was voor Grasshoppers zaak om hier iets tegen te vinden en dat lukte redelijk. Wel was het zo dat de wedstrijd draaide en dat er zelfs een 57-58 achterstand op het bord kwam.

Het slot van de wedstrijd stond bol van de spanning, inmiddels stond er een hoop publiek langs het veld en werd het allemaal steeds intenser. Enorm leerzaam dit soort momenten voor Grasshoppers. De laatste 2,5 minuut waren zenuwslopend. Time-outs, fouten en vrijeworpen volgden elkaar snel op, de Grasshoppers-meiden luisterden goed in de time-outs en deden wat er van hun werd verwacht. Dit resulteerde in een mooie overwinning van 67-64.
Scores: Sophie Bekker 23, Pien Draisma 14, Isa de Jong 14, Noor van Duijn 5, Melissa Freke 3, Robyn Eikelboom 2, Sofie Kuijt 2, Britt Harwig 2, Lisa Bauw 2, Isa Plug 0 punten.

“Wat zijn dit soort wedstrijden toch leuk om te coachen en wat is het leerzaam voor ons team. Het basketballen onder hoogspanning is een vak apart en dat moet je ervaren om er goed mee om te leren gaan. Beide teams moesten tot het gaatje gaan. We zijn individueel en als team nog steeds aan het groeien en dat leert mij dat we goed bezig zijn. We doen het zelfs zo goed dat we momenteel op een gedeelde 2e plaats staan in de competitie. Mooi om te zien dat Lisa Bauw ook meteen wist te scoren met een afstandsschot, prima gedaan door haar. Volgende week mogen we op bezoek in Capelle a/d IJssel en spelen we tegen Cady” aldus coach Robin

Geert Bekker maakte dit keer de foto’s, klik hier.