Foto Jan van Duijn: Het team van de week Mix10-2 was er de hele wedstrijd bij en natuurlijk op het eind op de foto met hun grote helden. (En ze gingen lekker laat naar bed.)

Een herhaling van de finale van vorig seizoen. Daar kwamen de Katwijkers tekort. Afgelopen zaterdag kon er revanche genomen worden en dat deden de Katwijkers overtuigend. Sportiff Company Grasshoppers miste Jim van Zijl en Wouter Breel maar had een ontketende Michael Madanly aan boord in deze met rivaliteit en sentimenten omgeven wedstrijd.

De Katwijkse ploeg, eindelijk een beetje vrij van al het blessureleed, schoot uit de startblokken. Snel namen ze het heft in handen en pakte een 8 punten voorsprong. Goed team spel werd afgerond met mooie aanvallen. Jake Prins gleed weer vanouds naar de basket en rondde veel lay ups af. Met 20-15 na de eerste periode kon het nog alle kanten op.

Lokomotief had moeite met de felle verdediging en om bij de ring te komen en de schoten van buiten vielen niet. Waardoor Grasshoppers met tempo kon gaan spelen. Michael Madanly begon zich steeds meer met het spel te bemoeien en dit naar plezier van de volle zaal pakte hij uit met mooie passes en prachtige schoten. Met rust stond er 46-35 op het scorebord.

In de tweede helft was het duidelijk. Met een prima defense kwamen de Rijswijkers er niet meer aan de pas. Michael Madanly zorgde in de laatste minuut van het derde kwart met twee scores een comfortabele tussenstand van 72-50.

In het 4e kwart bleef Sportiff Company Grasshoppers met het gas erop spelen. Idir Bourjouane zorgde voor de grootste voorsprong: 86-55. De twee rake vrije worpen van jeugdspeler Jari Voigt, koud in het veld, werden door het thuispubliek met groot gejuich begroet. Uiteindelijk nadat het gas er afging werd de eindscore van 94-75 bereikt.

Madanly schoot werkelijk alles raak, maar vooral de teamprestatie mocht er zijn. Coach Burhan Alibegovic was blij dat de ziekteboeg een beetje was leeggestroomd. “We kwamen met de trainingen niet in het goede ritme, wat je mee kan nemen naar de wedstrijden. Goed dat er nu een pauze is om de kleine blessures verder te laten genezen.” Al met al een belangrijke overwinning met oog op de playoffs. Lokomotief lijkt vooralsnog af te haken. Grasshoppers staat stevig in de top van de Promotiedivisie.

Topscores: Michael Madanly 38, Jake Prins 19, Idir Bourjouane en Jos van der Laan 9.