(Archieffoto Geert Bekker) Sonja Kuijt topscoorder met 14 punten.
Sportiff Grasshoppers heeft de uitwedstrijd tegen 4Consult/Binnenland niet in winst kunnen omzetten.

Na een matige start (10-4 voor Binnenland) herstelt Sportiff zich enigszins maar 5-uit-6 vrije worpen aan het einde bezorgen Binnenland toch nog een ruime voorsprong (26-15).
De 2e periode is voor een prima spelend Sportiff Grasshoppers dat het netje inmiddels weet te vinden en onder andere via een 11-0 run dit kwart winnend afsluit en met een kleine voorsprong kan gaan rusten (36-38).

Ook na de pauze gaat het lange tijd gelijk op maar dan kan Binnenland aan het einde opnieuw weglopen. Via 46-45 halverwege wordt het 57-50 bij aanvang van het laatste kwart.
In de laatste periode komt Sportiff Grasshoppers nog even heel dichtbij (62-59) maar daarna is het over voor de ploeg van Axel Gouw die de thuisploeg ziet uitlopen naar een toch nog ruime overwinning (79-65).

Periodestanden: 26-15; 10-23; 21-12; 22-15.

Scores: Sonja Kuijt 14, Marieke van Schie 12, Noor Driessen 11, Deborah Vos 10, Iris Govers 9, Tamlyn de Groot 6, Rosalie Aandewiel 3.

Axel Gouw toonde zich realist: “Vandaag was Binnenland beter, we kunnen wel lang aanhaken. In dit soort wedstrijden zie ik nog wel ruimte voor verbetering. Minder onnodig balverlies om maar iets te noemen. We deden het t.o.v. afgelopen zaterdag i.i.g. al een stuk beter met wat de afspraken zijn wat we moesten doen.”

De eerstvolgende (thuis)wedstrijd van Sportiff Grasshoppers is op zaterdag 27 februari tegen Lekdetec. Aanvang 17.00 uur. Er is een livestream.