(Foto Geert Bekker) Captain Sonja Kuijt voor lege tribunes.

Sportiff Company Grasshoppers is de herstart van de Eredivisie competitie dames afgelopen zaterdag begonnen met een kleine overwinning op het Groningse Martini Sparks. Mia Hordijk was nog afwezig vanwege haar knieblessure en coach Axel Gouw had Yara Paulides aan de selectie toegevoegd.

Na een stroef begin kan de thuisclub tegen het hardwerkende Groningen aanvankelijk niet echt weglopen. Via 9-8 halverwege eindigt het eerste kwart met een gelijke stand op het scorebord (15-15).
Ook de tweede periode laat lange tijd een gelijk opgaand scoreverloop zien maar dan zorgt een Katwijkse run vlak voor rust dat Sportiff Company Grasshoppers met een voorsprong de tweede helft ingaat. (35-25)

De eerste scores na de rust zijn voor Martini Sparks maar mede door een duidelijk strakkere verdediging van Grasshoppers kan de voorsprong in het derde kwart verder vergroot worden. Na een maximale voorsprong van 17 punten is de stand 51-37 bij aanvang van de laatste periode.

Het met veel energie spelende Sparks weet nog van geen wijken en 3 Groningse drietjes op rij met vervolgens een 9-0 run bezorgen de bezoekers zelfs een verrassende kleine voorsprong halverwege het laatste kwart (55-56). Daarna is het toch weer Sportiff Company Grasshoppers die in een spannende eindfase orde op zaken stelt en de wedstrijd nipt weet te winnen. Eindstand 62-60.

Scores: Ilse Kuijt 18 (9 reb); Deborah Vos 13 (6 reb); Sonja Kuijt 8 (9 reb); Iris Govers 8; Noor Driessen 7 (8 ass); Marieke van Schie 6 (7 reb); Tamlyn de Groot 4; Rosalie Aandewiel; Alissa vd Plas; Lotte van Kruistum; Yara Paulides; Liselot Kulk.

Coach Axel Gouw zag een zoekend team dat twee gezichten liet zien. Volgens hem nog genoeg aangrijpingspunten gezien voor de training. Zijn korte commentaar: “De basis was verre van op orde.”

Volgende week zaterdag staat een uitwedstrijd op het programma tegen BC Triple Threat. Aanvang van de wedstrijd is 18 uur. Eerstvolgende thuiswedstrijd is op 30 januari tegen Jolly Jumpers, ook om 18 uur.