Klik hier voor het fotoalbum van Geert Bekker. Foto: Marieke van Schie leverde een sterke wedstrijd af en troeft hier Sanne van Poelgeest af.

Zaterdag 7 maart hebben de dames van Grasshoppers een duidelijke overwinning behaald op Dozy Den Helder. In Katwijk werd maar liefst met 80-57 gewonnen en hiermee werd weer iets, van de verloren kwartfinale voor de beker, rechtgezet. Bij Grasshoppers ontbraken Lotte van Kruistum en Alissa van der Plas nog door blessures. Elke week lijkt Grasshoppers een andere hoofdrolspeler naar voren te schuiven. Tegen Den Helder was het Marieke van Schie die erg sterk speelde en top- scorer/rebounder met 16 punten en 7 rebounds werd. Andere hoofdrollen waren voor Rosalie Aandewiel (11 punten waaronder 2 driepunters) en Liselotte Kulk (8 punten waaronder ook 2 driepunters).

De wedstrijd begon voortvarend voor Grasshoppers die o.a. door driepunters van Karin en Sonja Kuijt een 8-0 run pakte. Dozy Den Helder had al snel een time out nodig om het tij te keren. Sportiff Company Grasshoppers had hier geen boodschap aan en liep verder uit door opnieuw een 3-tje van Sonja Kuijt. Met nog 3 minuten op de klok kon Mia Hordijk via een steal scoren. De door Den Helder uitgenomen bal werd opnieuw door haar gestolen en gescoord. Hierna volgde nog 2 scores en werd het eerste kwart afgesloten met 25-11 in het voordeel van de Katwijksen.

Het tweede kwart ging Sportiff Company Grasshoppers op dezelfde voet verder en lijkt Den Helder weinig terug te kunnen doen. Maar liefst 5 driepunters (Sonja Kuijt/Deborah Vos/Rosalie Aandewiel en Liselotte Kulk 2x) werden verzilverd. Het team van Gouw/Mens/Mesker zou er deze wedstrijd uiteindelijk 9 op het formulier krijgen tegen slechts 1 voor Den Helder. Tussen de driepunters door zorgde Marieke van Schie voor 6 punten op rij. Het kwart eindigde in 25-10 waardoor de ruststand 50-21 aangaf.

Na rust vergrootte Grasshoppers het verschil nog tot 33 punten. Dozy Den Helder kon met een 8-0 run nog iets terug doen maar bracht Grasshoppers niet in gevaar. De grote voorsprong gaf het Katwijkse team de kans om prachtige assists te laten zien waaronder zeer fraaie no-looks van Noor Driessen. Den Helder bleef wel in het spoor en snoepte uiteindelijk zelfs 2 punten van de voorsprong af tot 64-37. Periodestand 14-16.

Het 4e kwart begon Grasshoppers weer sterk en vergrootte de voorsprong opnieuw naar 33 punten. Hierna was het Dozy Den Helder dat de touwtjes in handen nam die het thuisteam liet vieren en het gros van de punten voor haar rekening nam waardoor het kwart eindigde in 16-20 en de einduitslag op 80-57 op het scorebord stond. Het thuispubliek had een vermakelijke avond met mooie staaltjes basketbal.

Scores: Marieke van Schie 16 (7 rbs); Rosalie Aandewiel 11; Mia Hordijk 10 (4 stls); Sonja Kuijt 9; Liselotte Kulk 8; Ilse Kuijt 8; Noor Driessen 6 (4 ass); Tamlyn de Groot 4 (6 rbs); Deborah Vos 3 (6 rbs); Karin Kuijt 3 (6 ass); Iris Govers 2 (6 rbs).

Coach Axel Gouw zag deze wedstrijd tegen Den Helder, de tegenstander in de halve finale van de komende play-offs geheel op zichzelf staand: ”Een duidelijke overwinning en een mooi visitekaartje afgegeven. Maar als we denken dat het in de play-offs ook zo zal gaan, dan komen we vast bedrogen uit. Don’t let your guard down. We zullen scherp, alert en voorzichtig moeten blijven.”

Volgende week zaterdag 14 mrt speelt Sportiff Company Grasshoppers de laatste thuiswedstrijd in de competitie tegen Loon Lions. Sprongbal is om 18.00 uur.