Klik hier voor het fotoalbum van Geert Bekker. Foto: Sonja Kuijt op schot met 4 driepunters.

Het dames elite korps van Grasshoppers heeft een makkelijke overwinning geboekt op Jolly Jumpers uit Tubbergen. In sporthal Cleijn Duin werd het verschil maar liefst 40 punten (87-47). Ruim vier maanden geleden was het nog Jolly Jumpers dat Grasshoppers de eerste nederlaag van de competitie toebracht. Het lijkt de lange reis, van bijna twee en half uur, te zijn die bij beide teams voor het probleem zorgt. Grasshoppers wist de 2e uitwedstrijd tegen Jolly ook maar met moeite te winnen terwijl de andere thuiswedstrijd met 33 punten gewonnen werd.

Grasshoppers had een flitsende start en schoot met scherp. Halverwege hadden vier 3-punters er al voor gezorgd dat de Katwijksen met 16-6 voorstonden. Deze voorsprong werd nog verder uitgebouwd waarna Jolly Jumpers toch weer iets terug kon doen en uiteindelijk de schade aan het einde van het eerste kwart op 10 punten kon houden (24-14).

Het 2e kwart begint erg voortvarend voor het team van de coaches Gouw, Mens en Mesker. Sonja Kuijt laat dan haar derde 3-punter al aantekenen. Jolly Jumpers weet het netje niet te vinden in de eerste helft van dit kwart en zo loopt Grasshoppers al snel uit naar 34-14 en is de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Axel Gouw kan met zijn brede bank goed doorwisselen. Alleen Alissa van de Plas en Liselotte Kulk zijn geblesseerd maar er blijven nog 11 speelsters over om mee te rouleren. Het team uit Tubbergen had slechts 8 speelsters op het formulier staan. Via twee afstandsschoten weet Jolly Jumpers de ruststand op 39-24 te houden.

Het derde kwart kan Sportiff Company Grasshoppers het verschil nog iets verder uitbouwen. Een 3-punts buzzer beater van Karin Kuijt zorgt ervoor dat de voorsprong naar 20 punten wordt getild aan het einde van het 3e kwart.

Het vierde kwart gaan de Katwijksen los en komen de dames uit Tubbergen er nauwelijks aan te pas. Het publiek wordt getrakteerd op fraaie assists en mooie afstandsschoten. Grasshoppers houdt het tempo hoog en weet de voorsprong met 20 punten te vergroten naar 40, zodat er na het laatste fluitsignaal een score van 87-47 op het bord prijkte.

Scores: Ilse Kuijt 18; Deborah Vos 16 (8 reb); Karin Kuijt 14 pts; Sonja Kuijt 12; Lotte van Kruistum 9; Marieke van Schie 6; Noor Driessen 4 (7 as); Mia Hordijk 3; Rosalie Aandewiel 3; Iris Govers 2; Tamlyn de Groot.

Coach Axel Gouw had een overwinning wel ingecalculeerd: “Ik vond ons – ook toen het nog niet heel erg in de stand te zien was – de betere ploeg. Zij hadden geen beste dag en misten speelsters en niet de minste natuurlijk. De uitdaging is dan wel om continu met buitengewone intensiteit te spelen en niet te snel tevreden te zijn. In dat opzicht was het misschien wel onze beste wedstrijd. Gewoon die druk niet loslaten. En nergens anders mee bezig zijn dan met wat we horen te doen op het veld. Groot compliment voor de meiden.”
Aanstaande dinsdag kan het team van Sportiff Company Grasshoppers meer weerstand verwachten. Er moet dan uit tegen Den Helder gespeeld worden. De sprongbal is daar om 20:30 uur.