Solar-systemen Grasshoppers Dames 1 heeft de eerste competitiewedstrijd afgelopen zaterdag niet in winst kunnen omzetten. In een wedstrijd met hoog amusants gehalte, waarin beide ploegen met veel energie speelden, zag het er lange tijd naar uit dat de winst naar Solar-systemen Grasshoppers zou gaan maar Lions bleef in de overwinning geloven en sloeg aan het einde van de wedstrijd toe. Tegen Loon Lions in Landsmeer werd, na verlenging, verloren met 76-72 (ruststand 26-31).

Na een gelijk opgaande start kan Solar-systemen Grasshoppers, met prima spel in de 2e en 3e periode, uitlopen naar een voorsprong van 12 punten (39-51). De 4e periode is voor de thuisploeg. Op nog geen 2 minuten voor het einde is er nog wel Katwijkse voorsprong (60-65), maar de ploeg wankelt en een 3-punter en 2 vrije worpen bezorgen Loon Lions een verlenging.

Lions pakt hierin meteen de voorsprong en hoewel Dames 1 nog wel een aantal maal langszij komt ontbreekt de kracht om door te drukken en is het zoet van de overwinning voor de thuisploeg.

Topscores
Solar-systemen Grasshoppers: Sharon Beld 24, Evelien Messemaker 12, Ingrid van der Plas 11.
Toprebounds: Ingrid van der Plas 11, Inez van Hulzen 11.

Volgende week zaterdag speelt Solar-systemen Grasshoppers uit tegen Lekdetec/Batouwe, aanvang 20.15 uur. De eerste thuiswedstrijd is woensdag, 30 september om 21 uur tegen Binnenland.