Klik hier voor het fotoalbum van Geert Bekker: Double double voor ijzersterk spelende Ingrid van der Plas.

Afgelopen zaterdag speelden de dames van Solar-systemen Grasshoppers een thuiswedstrijd tegen de nummer 2 uit de competitie Renes/Binnenland. Tamlyn de Groot kon niet spelen vanwege een blessure, opgelopen in de verloren midweekse wedstrijd tegen Loon Lions.

De thuisploeg ging zeer fel uit de startblokken. De eerste vijf minuten was het alleen Solar-systemen Grasshoppers wat de klok sloeg. Iris Govers en Marieke van Schie openden de score gevolgd door scores van uitblinkster Ingrid van der Plas, waardoor het na 5 minuten al 9-2 stond voor de thuisformatie. Binnenland wist zich daarna te herstellen en de achterstand te verkleinen (11-10) maar kon niet voorkomen dat Grasshoppers vervolgens toch weer uitliep. Scores van Ilse Kuijt en een drietje van Evelien Messemaker resulteerden in een kwartstand van 18-10.

Het tweede kwart gaf wat betreft scoreverloop een zelfde beeld te zien. Solar-systemen Grasshoppers kon verder uitlopen naar een voorsprong van maximaal 12 punten, maar Binnenland slaagde er toch weer in om langzaam dichterbij te komen. Via scores van vooral Maxime Essenstam en Janine Guijt en een buzzer-beater vanaf de middenlijn kon de Barendrechtse ploeg toch weer aanklampen. Ruststand 39-34.

Na de rust liep Solar-systemen al weer snel uit. Via drietjes van Sonja Kuijt en scores van Ingrid van der Plas en Iris Govers werd de voorsprong uitgebreid (47-36). Binnenland bracht vervolgens, halverwege dit kwart, met 2 drietjes en een score+bonus de spanning in de wedstrijd terug (49-47). De laatste 4 minuten waren voor Mia Hordijk die zich met 8 punten op rij aanvallend liet gelden. Een fraaie fastbreak-score van Marieke van Schie besloot de 3e periode (61-47).

Na 72-62, vooral via de met scherp schietende Fleur Kuijt, op 1,5 minuut voor het einde liet Grasshoppers de bezoekers in de slotfase toch nog dichterbij komen. Inez van Hulsen profiteerde namens Binnenland van de ruimte en een aantal maal balverlies gaf het meegereisde Barendrechtse publiek weer hoop; 74-70 met nog 40 seconden op de klok. Maar kleiner werd het verschil niet zodat de punten in Katwijk bleven (77-72).

Scores: Ingrid van der Plas 16 (+16reb), Sonja Kuijt 14, Fleur Kuijt 11, Mia Hordijk 11, Evelien Messemaker 9, Marieke van Schie 5, Ilse Kuijt 4, Iris Govers 4, Carola Menken 2, Noor Driessen 1.

Door deze uitslag en de verrassende winst van Den Helder op koploper Lekdetec blijft het spannend in de strijd om plaatsing voor het winterkampioenschap (de nrs. 1 t/m 4 in de competitie). Volgende week zal gewonnen moeten worden in de uitwedstrijd tegen Royal Eagles. De andere kandidaten Den Helder en Binnenland spelen tegen elkaar in Barendrecht.