Klik hier voor de wedstrijdfoto’s van Geert Bekker. Foto: Fleur Kuijt voor een driepunter (en nee, ze lijkt helemaal niet op zus Sonja).</

(Van onze verslaggeefster)

Dit weekend stond de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma van Solar-systemen Grasshoppers. Vorige week zaterdag slaagden de dames er niet in om de punten van Barendrecht mee terug te nemen naar Katwijk. Vandaag was Lekdetec de tegenstander, van wie we de allereerste wedstrijd dit seizoen (Supercup) reeds werd gewonnen. Helaas nog steeds met een niet al te brede bank, waar Ingrid van der Plas, Sharon Beld, Sonja en Ilse Kuijt helaas nog steeds geblesseerd moeten toekijken.

Voor de aanvang van de wedstrijd werd na een mooi woord van de voorzitter, John Spaan, één minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan het overlijden van Carl van Duyvenbode, speler van het G-team van Grasshoppers en fervent supporter van Dames 1.

Het begin was wat slordig en na 1 min staat er al 0-4 op het scorebord. Eerste score van Grasshoppers komt van Deborah Vos, vanaf de vrijeworp lijn. Een aantal mooie aanvallen en scores volgen, en resulteert in een 14-0 run voor Grasshoppers. Halverwege 1e kwart is de score 14-4 na een prachtige 3 punter van Fleur Kuijt. Rebounds worden goed gepakt, zowel verdedigend als aanvallend. Deborah Vos was sterk onder het bord, wat resulteerde voor haar in het eerste kwart in 9 punten. De stand na de eerste 10 min was 19-12.

Begin 2e kwart startte Grasshoppers opnieuw gretig. Marieke van Schie schoot 2 van de 4 toegekende vrije worpen raak en met nog 6:25 op de klok en een score van 23-14 neemt Lekdetec een time out. De ploeg uit Bemmel krijgt vanaf dit moment volledig de controle over de wedstrijd en na een 13-0 van de Bemmelse zijde geeft het scorebord 23-27 aan. Het team waar René van der Wielen de honneurs waarnam van Gertjan v.d. Linde profiteert volledig van de zoneverdediging. Nog een laatste aanval met een mooie driepunter in de buzzer van Tamlyn de Groot bepaalt de ruststand op 26-29.

Ook bij aanvang van het derde kwart kan Solar-systemen Grasshoppers de grip op de wedstrijd niet terugkrijgen. Na 2 opvolgende driepunters van Lekdetec, was het Mia Hordijk die aan de kant van Grasshoppers een driepunter kon laten aantekenen. Met nog 5 minuten te spelen in het derde kwart waar ook nu weer de punten duur zijn, blijft het team van Rick Driessen tegen een verschil van 3 punten aankijken (32-35). Er volgt dan weer een run van Lekdetec en de tussenstand na het derde kwart is 38-47.

Het laatste kwart wordt sterk gestart door Grasshoppers, met 2 driepunters op rij van Noor en Fleur. Coach van Lekdetec (Van der Wielen) krijgt een technische fout maar de vrije worp wordt helaas niet benut. Stand met nog 7:30 te gaan is 44-47. Er worden aan Katwijkse zijde wel weer mooie aanvallen opgezet, maar scores blijven vanaf dit moment helaas uit. Een 7-0 run volgt van Bemmelse zijde en met nog 5 minuten te spelen is het gat 10 punten met een score van 44-54. Aan Grasshoppers kant wordt hard gewerkt om de wedstrijd toch nog naar zich toe te trekken. En met een 9-0 run van de Katwijkse zijde lijkt de wedstrijd weer open, met nog 40 sec te gaan is de stand 53-55. Helaas rolt een 3tje van Iris net van de ring en volgen er 2 opvolgende fouten van de kant van Grasshoppers, welke resulteren in 4 vrije worpen, die alle benut worden door Rowie Jongeling. Eindstand : 53-59

Scores : Fleur Kuijt 14, Deborah Vos 12 (+7 reb) Noor Driessen 9, Mia Hordijk 6, Iris Govers 5 (+ 8 reb), Marieke van Schie 4 (+7 reb), Tamlyn de Groot 3 (+5 reb), Alissa van der Plas.

Coach Driessen zag een hard werkend team ook worstelen met zichzelf: “Er is nog te weinig zelfvertrouwen.”
Periode standen : 19-12; 7-17; 12-18; 13-12.

Aankomende zaterdag 14 oktober speelt Dames 1 de uitwedstrijd op de Sportlaan in Den Helder, tegen Dozy BV Den Helder. Aanvang van de wedstrijd is om 19.00 uur.