Foto website Loon Lions: Ilse Kuijt op vreemde bodem gekroond tot woman of the match.
Solar-systemen Grasshoppers heeft zaterdagavond in de uitwedstrijd tegen Loon Lions goede zaken gedaan. Na een gelijk opgaande 1e helft sloeg de ploeg van Rick Driessen in een uitstekende 3e periode (23-10) toe. De thuisploeg kwam in het 4e kwart nog wel terug maar in de ultra spannende eindfase hielden de dames het hoofd koel en namen de punten mee naar huis.

De eerste periode ging gelijk op en beide teams gaven elkaar weinig toe. Halverwege was er een kleine voorsprong (8-12) voor Solar-systemen Grasshoppers maar de thuisploeg kon dit kwart toch met een voorsprong afsluiten (16-15).

Ook de 2e periode liet een zelfde verloop zien. Solar-systemen Grasshoppers dat uitliep naar een voorsprong (21-28 op 4 minuten voor de rust) en Loon Lions dat toch weer wist aan te haken. Ruststand 31-31.

In het 3e kwart was het tempo duidelijk hoger wat resulteerde via fraaie breaks en een aantal driepunters, in een voorsprong voor Grasshoppers. Mede omdat de verdediging van Solar-systemen Grasshoppers ook maar 10 punten toeliet, kon deze periode worden afgesloten met een voorsprong van 13 punten (41-57).

In de 4e periode werd het toch nog spannend. Grasshoppers kwam al snel in foutenlast en onder aanvoering van de ervaren Tanya Bröring kwamen de Lions weer langszij en zelfs op voorsprong (64-61). In de hectische slotminuut hield de jonge ploeg van coach Rick Driessen het hoofd koeler dan de opponent met zoveel ervaring. Een fout op de onverzettelijke Ingrid van der Plas (weer goed voor een double-double) leidde eerst tot één treffer vanaf de vrije worplijn, 67-67. Vervolgens maakte Tanya Bröring een fout bij het pakken van de rebound, wat Van der Plas opnieuw twee vrije worpen opleverde, die ze beide benutte: 67-69.
Met nog 1 seconde op de klok kreeg coach Rick Driessen nog een technische fout. Dat leidde tot een geslaagde vrije worp van Tanya Bröring, waarna de Lions nog een keer mochten uitnemen. Het lukte echter niet meer om in de seconde die nog restte een kansrijk schot te lossen. De verdelen punten in Landsmeer gingen na lange tijd mee terug naar Katwijk. Eindstand 68-69.

Bij Solar-systemen Grasshoppers waren dit keer de topscorers Ilse Kuijt 19pt (zij kreeg na de wedstrijd de prijs “woman-of-the-match”), Ingrid van der Plas 12 pt (+11reb), Evelien Messemaker 11pt, Noor Driessen 11pt. Bij Loon Lions kwamen Tanya Bröring 23pt, Fieke Ligthart 13pt en Tessel van Dongen 11pt in de dubbele cijfers.

Aanstaande zaterdag 21 januari speelt Grasshoppers Dames 1 om 20:30 uur een thuiswedstrijd tegen Amazone uit Utrecht. De steun van het thuispubliek is weer zeer welkom.