Klik hier voor de foto’s van Geert Bekker
In de halve finale van de play-offs werd afgelopen zaterdagavond de vierde wedstrijd in de best-of-five serie gespeeld. Solar-systemen Grasshoppers moest de wedstrijd winnen om de serie te verlengen. En dat deden ze ook. In Bemmel werd van Lekdetec gewonnen met 62-70 en de stand in de serie is nu 2-2. De beslissende 5e wedstrijd is aanstaande woensdag om 20.30 uur in sporthal Cleijn Duin te Katwijk.
De vele enthousiaste meegereisde supporters zagen na een geweldige gelijk opgaande strijd de wedstrijd beslist worden in het voordeel van Solar-systemen Grasshoppers. De beide ploegen ontliepen elkaar in deze wedstrijd statistisch gezien niet veel maar de ploeg van Rick Driessen en Wouter Star had de langste adem en sloeg in het 4e kwart toe.

Het begin van de wedstrijd was voor Bemmel dat halverwege de 1e periode leidde met 16-10. Dames 1 kwam langzaam maar zeker beter in de wedstrijd en na scores van Inez van Hulsen, Tamlyn de Groot en Fleur Kuijt, zorgde Sharon Beld voor de eerste Katwijkse voorsprong 21-23.

De eerste 3 minuten in de 2e periode waren zonder scores maar na drietjes van uitblinkster Sharon Beld en Ingrid van der Plas en namens Bemmel Jacobine Klerx en Karin Kuijt zette Rowie Jongeling Lekdetec weer op voorsprong 31-29. De inzet van de speelsters was enorm en beide teams gaven elkaar weinig toe. Ook het trio scheidsrechters moest alle zeilen bijzetten om de wedstrijd in goede banen te leiden. Via Tamlyn de Groot kon Solar-systemen Grasshoppers met een kleine voorsprong gaan rusten (31-34).

Ook het 3e kwart liet een gelijk opgaand scoreverloop zien. Via 40-38 en 40-45 werd het 45-45 na een drietje van Lisanne de Jonge. De vraag was welk team dit tempo het langst ging volhouden. Na Ingrid van der Plas met 2 achtereenvolgende scores en na een 3-punter van Evelien Messemaker zette Noor Driessen Solar-systemen Grasshoppers weer op voorsprong (48-52). De ploeg van Thijs Sloot wilde van geen wijken weten en na enkele scores over en weer bracht Karin Kuijt met een score+bonus de thuisploeg weer langszij (53-53).

De wedstrijd kon nog steeds 2 kanten op maar een 8-0 run van Grasshoppers in de 4e periode zorgde voor het eerst voor een grotere voorsprong (53-61). Lekdetec antwoordde nog via Karin Kuijt en Jill Bettonvil maar scores van Iris Govers en een drietje van Fleur Kuijt 30 seconden voor tijd, gooide de wedstrijd definitief op slot (60-68) en ging het dik verdiende applaus naar Solar-systemen Grasshoppers. Sharon Beld kreeg ook nog na afloop de titel Woman of the match. Eindstand 62-70.

Scores: Sharon Beld met 18 pt (+11 reb.), Fleur Kuijt met 13 pt, Ingrid van der Plas met 11 pt en Tamlyn de Groot met 11pt waren de topscorers bij Solar-systemen, terwijl Karin Kuijt met 23 punten gevolgd door Jill Bettonvil met 14 pt bij de thuisploeg de meeste scores hadden.