Archieffoto (Geert Bekker): Noor Driessen belangrijk met double double.

Sportiff Company Grasshoppers heeft afgelopen woensdagavond de uitwedstrijd tegen Loon Lions in winst weten om te zetten. In een spannende wedstrijd die na 4 kwarten een gelijke stand kende, trok de ploeg van Axel Gouw in de noodzakelijke verlenging de zege naar zich toe.

Sportiff Company Grasshoppers sloot de 1e periode met een minimale voorsprong af na een prima start van de wedstrijd maar de thuisclub weer aansluiting vond met 3 scores op rij aan het eind van dit kwart (15-16).

In het tweede kwart gaven de teams elkaar opnieuw weinig toe en het verschil bleef dan ook klein. Loon Lions nam aanvankelijk de leiding over maar een eindspurt van Grasshoppers zorgde voor een kleine voorsprong bij het rustsignaal (28-33).

Ook na de rust was het regelmatig stuivertje wisselen. De thuisclub kroop wel langzaam maar zeker dichterbij en na 38-41 halverwege was de voorsprong nog maar 2 punten bij aanvang van het laatste kwart (45-47).

In eerste instantie kon Sportiff Company Grasshoppers verder uitlopen (51-58) maar de Lions toonden veerkracht en brachten de spanning weer terug in de wedstrijd tot 62-62 vlak voor tijd. Een laatste Katwijkse mogelijkheid werd gemist waardoor een verlenging de beslissing moest gaan brengen.

Hierin was de eerste score voor de thuisclub maar het was Grasshoppers dat al gauw de leiding over wist te nemen om die vervolgens niet meer weg te geven. Eindstand 70-76.

Periodestanden: 15-16; 13-17; 17-14; 17-15; 8-14.

Scores: Ilse Kuijt 21; Mia Hordijk 14; Noor Driessen 13 (+10 reb); Karin Kuijt 11; Tamlyn de Groot 7; Deborah Vos 4; Marieke van Schie 6; Sonja Kuijt; Iris Govers; Alissa vd Plas; Rosalie Aandewiel; Lotte van Kruistum.

Coach Axel Gouw zag zijn team in een close game goed eindigen: “Lang klein beetje voor gestaan of gelijk. Op het einde kijken we toch tegen achterstanden aan. Was blij dat we het toch brengen als het erom gaat. Je vergeet soms hoe jong die meiden nog zijn met de ervaring die ze al meebrengen.”

Aanstaande zaterdag 15 februari speelt Sportiff Company Grasshoppers een thuiswedstrijd tegen Jolly Jumpers. Aanvang van de wedstrijd in sporthal Cleijn Duin is 18.00 uur.