Archieffoto (Geert Bekker): De jarige Deborah Vos trakteerde zich zelf en haar team op een belangrijke rebound en score in de verlenging.

Sportiff Company Grasshoppers moest midweeks aantreden tegen de nummer twee van de ranglijst 4Consult/Binnenland in Barendrecht. Dit was de enige ploeg waar het dit seizoen al twee keer van verloren had. Deborah Vos was weer terug van een blessure. Waar de meeste tijd Grasshoppers voor stond en de wedstrijd gespeeld, trok het thuisteam toch nog een verlenging uit te vuur. Nu wist Grasshoppers op het eind toe te slaan. Eindstand 66-70.

Grasshoppers verdedigde hard in het eerste kwart waardoor Binnenland veel schoten miste, maar veel vrije worpen kreeg (25 in totaal) en daardoor goed bij kon blijven. Hetzelfde beeld in het tweede kwart: de speelsters uit Barendrecht vielen de ring hard aan en kwamen vaak op de vrije worplijn. Maar Grasshoppers hield de basket beter in het vizier en ging met een voorsprong van 6 punten de kleedkamer in (33-39).

Die voorsprong werd in de tweede helft gestaag uitgebouwd, vooral omdat de sterspelers van Binnenland effectief aan banden werden gelegd. De voorsprong werd in de laatste seconde van het de derde periode naar 11 punten getild door Karin Kuijt.

De coach van Barendrecht had zich in het vierde kwart eigenlijk al bij een nederlaag neergelegd, toen zijn ploeg uit het niets een 10-0 run plaatste en Grasshoppers de schaars toegekende vrije worpen (9 in totaal) ook nog eens allemaal miste. Aan het einde van de normale speeltijd stond er 57-57 op het scorebord, een uitzonderlijk lage score voor de twee meest scorende ploegen van de Eredivisie.

In de verlenging nam Binnenland het initiatief, maar Ilse Kuijt trok de stand steeds weer gelijk. Noor Driessen, de jarige Deborah Vos met een aanvallende rebound en score en Karin Kuijt stelden daarop de zege veilig, 66-70.

Scores: Ilse Kuijt 18, Deborah Vos 16, Karin Kuijt 14, Rosalie Aandewiel 5, Noor Driessen 4 (8 reb), Iris Govers 4, Sonja Kuijt 3 (8 reb), Mia Hordijk 2, Marieke van Schie 2 en Tamlyn de Groot 2.

Coach Axel Gouw zag zijn team veel missen: “We komen voor en controleren de wedstrijd redelijk goed maar gaan vervolgens twijfelen in de aanval. Het is in ieder geval gaaf om te zien dat we ons herpakken en er daarna weer samen voor gaan.”
De koppositie in de competitie kan Grasshoppers na deze winst nu niet meer ontgaan en daarmee is het thuisvoordeel in de play-offs veiliggesteld. Zaterdag 7 maart speelt Sportiff Company Grasshoppers alweer een topwedstrijd tegen Dozy Den Helder. Sprongbal in sporthal Cleijn Duin om 20.15 uur.