Klik hier voor de foto’s van Geert Bekker
Afgelopen zaterdag speelde Dames 1 Solar-systemen Grasshoppers een thuiswedstrijd tegen Binnenland. Grasshoppers trad aan zonder de nog geblesseerde Janine Guijt en Eline Kraaijenoord en verder was Evelien Messemaker door griep geveld. Bij Binnenland speelden Zera Butter en Randell van der Lee niet mee. Het in grote getale gekomen publiek zag een wedstrijd met veel intensiteit en energie op het veld die uiteindelijk ruim werd gewonnen door de thuisploeg (87-55).

De wedstrijd begon meteen in hoog tempo. Inez van Hulsen zette met 2 scores de 4-0 op het bord maar via Rianne de Roos kan Binnenland blijven volgen. De strakke Katwijkse verdediging leverde veel balwinst op en na een interceptie van Noor Driessen kon Solar-systemen Grasshoppers uitlopen naar 16-8 na de eerste 10 minuten
.
Beide coaches wisselden veel door. Binnenland kan nu wel bijblijven mede door scores van Eline Kasius maar ook door een aantal malen slordig balverlies aan Grasshoppers-zijde (32-27). Via een 8-0 run met scores van achtereenvolgens Sonja Kuijt, Sharon Beld en vanaf de vrije worplijn Mia Hordijk leek Grasshoppers met een grotere voorsprong de rust in te gaan maar de Barendrechtse ploeg weet toch nog aan te haken en verdere averij te beperken. Ruststand 41-32.

De Katwijkse dames bleven na de rust goed aanvallen en de daarop volgende fouten van Binnenland leverden vrije worpen op waar Solar-systemen Grasshoppers van profiteerde. Ook nu bleef het tempo hoog waardoor Grasshoppers verder kon uitlopen. Fleur Kuijt zette vanaf de vrije worplijn de 62-41 voorsprong op het bord.

Een 10-0 run, via scores van Ingrid van der Plas en Sharon Beld, gelijk aan het begin van het laatste kwart, gaf de definitieve beslissing (73-48). Binnenland komt nu bijna niet meer aan scoren toe en na scores van Ilse Kuijt, Tamlyn de Groot en Iris Govers werd de eindstand bepaald op 87-55. Een dik verdiende overwinning van het team van Rick Driessen en Wouter Star waarmee tevens plaatsing voor de play offs om het landskampioenschap definitief een feit is.

Topscores: Sharon Beld 21, Sonja Kuijt 14, Ingrid van der Plas 12 (+10reb), Fleur Kuijt 9, Mia Hordijk 7, Noor Driessen 7, Ilse Kuijt 7, Iris Govers 4 (+10 reb), Inez van Hulsen 4, Tamlyn de Groot 2.

Na afloop nog op de foto met het team van de maand Meisjes onder 10-1 die enthousiast voor de nodige support hadden gezorgd. Zaterdag 5 maart a.s. komt Amazone op bezoek in sporthal Cleijn Duin, aanvang 21.00 uur.