Klik hier voor het fotoalbum van Geert Bekker. Bij de foto: Noor Driessen topscoorster

Na de knappe overwinning in en tegen Den Helder (53-81) van afgelopen donderdag is Solar-systemen Grasshoppers er gisteravond in niet in geslaagd te winnen van het bezoekende Lekdetec.nl uit Bemmel. Lekdetec.nl was net als het team van coach Rick Driessen nog ongeslagen zodat er sprake was van een heuse topper in de 4e competitieronde.

Na een voorzichtig begin zorgde een 10-0 run voor een Katwijkse voorsprong (15-5) maar Lekdetec kon aanhaken (17-13) aan het einde van het eerste kwart.
In de tweede periode bleef het verschil tot 2 minuten voor rust rond de 4 punten maar na enkele malen Katwijks balverlies pakten de Bemmelaren voor het eerst in de wedstrijd een voorsprong (ruststand 30-31).

Na een dramatisch derde kwart met maar 2 Katwijkse scores, kon Lecdetec uitlopen naar een voorsprong van 16 punten (34-50) en leek de wedstrijd gelopen.

In het vierde kwart liet de jonge ploeg van Driessen en assistent Allers zien over veerkracht te beschikken. Wedstrijden tegen Bemmel zijn nooit saai en ook deze niet. Een knappe inhaalrace bracht de spanning met nog 2 minuten te spelen helemaal terug in de wedstrijd (55-56). Sporthal Cleijn Duin kolkt maar als Grasshoppers in de eindfase de kansen niet weet te benutten, weet Lekdetec vanaf de lijn toch de winst veilig te stellen (55-62).

Scores: Noor Driessen 15, Fleur Kuijt 9, Ingrid van der Plas 9, Marieke van Schie 7, Ilse Kuijt 5, Carola Menken 3, Evelien Messemaker 3, Iris Govers 2, Mia Hordijk 2, Sonja Kuijt.