Archieffoto (Geert Bekker): Eline Kraaijenoord na blessureleed weer terug op de velden.

Grasshoppers D2 tegen Jolly Jumpers is een wedstrijd tussen de beide koplopers van de Promotiedivisie. Beide teams hebben 1 wedstrijd verloren. Jolly Jumpers, de kampioen van vorig seizoen, heeft nu een heel andere selectie met veel jonge speelsters. Het wordt een echte topwedstrijd. Jolly Jumpers heeft bijna de hele wedstrijd het initiatief maar Grasshoppers geeft niet op en heeft steeds het juiste antwoord op de versnellingen van de Twentse dames. In het laatste kwart gaat Grasshoppers “erop en erover” en behaalt een mooie overwinning.

1e periode:
Het is meteen duidelijk dat het een moeilijk avondje gaat worden voor Grasshoppers. De Twentse dames vliegen uit de startblokken. Ze hanteren een zeer hoog tempo wat voor veel problemen in de verdediging zorgt. Na elke mislukte aanval heeft de thuisclub geen tijd om de verdediging goed neer te zetten. Ze komen daardoor steeds een paar stappen tekort en maken veel persoonlijke fouten. De tegenstander schiet zowel van afstand als via vrije worpen alles raak. Grasshoppers, dat meerdere open lay-ups mist, kijkt steeds tegen een achterstand aan.
Door 2 driepunters van Maaike en Suus is de achterstand aan het einde van deze periode nog te overzien 19-25.

2e periode:
In het begin hetzelfde spelbeeld. Jolly Jumpers dat makkelijk de vrije speelster vindt en ook de meeste afvallende ballen pakt. Na elke misser ligt binnen een paar seconden de bal aan de andere kant er wel in. Na 4 minuten is de stand 25-35. De 3 scores van Grasshoppers komen van Tamlyn die onder het bord niet te stoppen is. Ook de volgende 6 punten komen van haar. Grasshoppers krijgt hiervan vertrouwen. Ze vinden nu wel de gaten in de verdediging van Jolly Jumpers en er zijn ook een paar steals. Maaike (3tje), Anita (4), Carola (4) gaan scoren en er is een eerste voorsprong bij 40-39. De rust breekt aan met 44-43.

3e periode:
Het tempo blijft ontzettend hoog. De teams houden elkaar tot 50-50 (Eline, Birgitte 4) in evenwicht. Het lijkt erop dat Grasshoppers nu een antwoord heeft op het snelle aanvalsspel van Jolly Jumpers, maar als er 2x achter elkaar weer niet snel genoeg omgeschakeld wordt en daarna ook een driepunter voor Jolly Jumpers valt, is de achterstand 50-59. Net op tijd zet Grasshoppers een tandje bij. Maaike (4), Rosalie, Tamlyn zorgen voor de aansluiting (58-59) en Birgitte en Tamlyn antwoorden op de driepunter van Jolly Jumpers. Tussenstand 62-62.

4e periode:
De goed spelende Carola tekent voor de eerste score en ook Roos pakt een score mee. Tot de 4e minuut gaat het gelijk op 69-67. Jolly Jumpers mist een aantal vrije worpen en doordat ze met een kleine rotatie spelen gaat de vermoeidheid meespelen. Grasshoppers maakt gebruik van de ruimte die ontstaat. Maaike met 2 driepunters en Eline zorgen voor een gat van 10 punten en na de score met bonus van Tamlyn staat een stand van 80-69 op het bord. Met nog 2 minuten te spelen is dit de genadeklap voor Jolly Jumpers. De press die ze nog proberen heeft geen resultaat. Eindstand van deze zeer attractieve en goede wedstrijd 80-71.

Scores: Rosalie 2; Suus 8; Anita 4; Carola 8; Maaike 16; Roos 2; Eline 8; Birgitte 9; Tamlyn 23

Reactie van coach Axel: Lekker hè deze overwinning. Ik ben zo trots op het team. Het 1e kwart was hetzelfde als vorige week. Jumpers overdonderde ons. Ik moet ook toegeven dat ze voor de rust de bovenliggende partij waren. Maar je zag al dat wij ons in de tegenstander “vastbeten”. We konden gewoon in hun tempo meegaan en toen zij moesten gaan wisselen werden ze wel zwakker. We willen naar 14 overwinningen toe om de play off te halen en dit is mooi nummer 6. Deze overwinning op deze sterke tegenstander telt wel een beetje extra.