Dames 2 laat twee gezichten zien.

Solar-systemen Grasshoppers moet het doen zonder de zieke Rosalie. In haar plaats speelt Anouk Peeman (onder 20), het blijft dus in de familie. Naomi van Duijn maakt haar rentree na haar neusbreuk. In de eerste 2 kwarten speelt Grasshoppers als een echte koploper tegen het laagst geklasseerde team in deze competitie en lijkt op weg naar een monsterscore. Na de pauze zakt het niveau flink en is er van krachtsverschil nauwelijks meer sprake. Een overtuigende overwinning is het wel.

Na 10 seconden ligt de eerste driepunter er al in via Maaike, maar ook G.U. antwoordt met een driepunter. Grasshoppers loopt uit via Anita en Eline maar laat de tegenstander veel teveel ruimte. Na 4 minuten is er zelfs een achterstand (7-8). Met wat wissels schakelt Grasshoppers naar een hogere versnelling en loopt met knap aanvalsspel en sterk verdedigen makkelijk weg van de Groningse dames. Inside (via Tamlyn en Birgitte) en van afstand (via driepunters van Suus, Anouk en Carola) loopt de score snel op: 29-12.

In het 2e kwart dendert Grasshoppers door. Groene Uilen heeft totaal geen grip op het prima aanvalsspel van de thuisclub. De score blijft oplopen via Eline (inside score) en Birgitte met een score en een driepunter, Anouk met een score en een driepunter en Tamlyn met 2 scores. Door nog steeds scherp en geconcentreerd te verdedigen kan G.U. alleen nog maar van afstand schieten en komt nauwelijks tot een aanvaardbare aanval. Ruststand 49-19.

Na de pauze lijkt de “100” score makkelijk te bereiken bij een tussenstand van 56-19 ( Naomi, Maaike, Eline) na 4 minuten. Opeens is echter de flow weg door slordigheden, solo acties, nonchalance en gemiste kansen. Niets lukt meer. De Groningse quard mag 4x ongehinderd naar de basket gaan, waardoor G.U. dit kwart zelfs gelijk eindigt (10-10). Tussenstand 59-29.

In het laatste kwart probeert Grasshoppers het spel van voor de pauze weer op te pakken, maar het blijft moeizaam gaan. Aanvallend gaat het wel beter, maar verdedigend blijven er gaten vallen, waardoor G.U. veel punten maakt en de achterstand kan verkleinen. Vooral via Tamlyn die zich aanvallend onder het bord laat gelden (9 pnt) en vrije worpen van Birgitte en Roos komen beide teams in deze periode tot 24 punten. Eindstand 83-53.

Scores: Naomi 2; Suus 5; Anita 8; Anouk 8; Maaike 9; Carola 5; Eline 9; Roos 2; Birgitte 15; Tamlyn 20.

Reactie coach Axel: “Het blijft onvoorspelbaar hoe dit team speelt. We kunnen 5 minuten fantastisch spelen en daarna 5 minuten slecht. In de 1e helft spelen we prima met vooral een heel scherpe verdediging waarbij we de taken goed uitvoeren. Na de pauze valt het in 1 keer weg en krijgen we het niet meer omgedraaid. Ik ben best wel tevreden al eindigen we dan niet echt goed.”