Met Jacoline bij de bruiloft van haar zus en Andrea licht geblesseerd, was het vrijdagavond game time voor Dames 3 in sporthal Cleijn Duin. Tegenstander was BS Utrecht die net als De Wit-Grasshoppers de eerste wedstrijd van het seizoen had verloren. Het begin was redelijk desastreus waardoor Utrecht kon uitlopen en het thuisteam in de achtervolging dwong. Na drie periodes was de achterstand nog maar 5 punten en lag een stuntje in het verschiet. Het publiek ging nog eens rechtop zitten, maar zag een strijdend DS3 steeds pech hebben in de afwerking. Eindstand 34-47.

Het begin is op z’n zachts gezegd niet best. Er moet al snel naar de time out worden gevlucht omdat de aanval stokt en verdedigend te veel ruimte wordt gegeven. Pas in de 6 minuut breekt Andrea de ban. Maar dan staat het al 2-11. Dan worden nog 3 van de 4 vrije worpen gemist en blijft de teller steken op 5-17 na 10 minuten.

Aanvallend zal bal toch niet op de ring blijven stuiteren zonder er door te willen vallen. Tenminste, met die gedachte wordt het team voor de tweede periode het veld opgestuurd. Bovendien dringt het besef door dat door de mouwen op te stropen in de verdediging in ieder geval het gebrek aan scorend vermogen kan worden gecompenseerd. Dat lukt in de twee opvolgende perioden prima. Utrecht wordt zowel in de 2e als in de 3e periode op zeven puntjes gehouden.

In het derde kwart gaat het aanvallend ook beter en kan de tegenstander alleen door fouten te maken de dadendrang van de thuisploeg stoppen. Alhoewel, van de lijn wordt flink gescoord. Esther is uitermate koelbloedig van de lijn en scoort 6 uit 6. Van 14-31 komt Dames 3 onder luide toejuichingen van het publiek terug naar 27-32.

Helaas gaat de storm mede door foutenlast liggen. Het netje is opeens weer moeilijk te vinden en het alles of niets spel eindigt in niets. Utrecht profiteert optimaal en wint daarmee een uiteindelijk toch enerverende wedstrijd met 34-47.

Scores: Esther 5, Andrea 6 (10 reb.), Gerlinde 0, Roos 11 (9 reb.), Leonie R 3, Rianne 0, Eline D. 3, Lieke 0, Liza 5, Leonie B. 0.

De reactie van de coach: “Gemengde gevoelens, natuurlijk is daar het verlies maar toch ook dat er stappen zijn gemaakt. De inzet en strijdlust waren hartverwarmend.
Op de 1e periode na, maken we het Utrecht heel moeilijk, alleen is het dan jammer dat we ons zelf daarvoor niet belonen in de aanval. We lopen minder aanvallen dan de tegenstander en dan ook nog eens tegen een lager percentage. Maar ja, je hebt weleens van die dagen dat echt niets lukt. Hopelijk hebben we zo’n wedstrijd dan nu voor de rest van het seizoen gehad. We houden ons vast aan het derde kwart waar de vonken van af sprongen. Dat stemt tot tevredenheid.”

Zaterdag, 4 oktober, speelt DS3 de uitwedstrijd tegen CobraNova Dames 1 om 17:30 uur in het Forum Kwadraat te Rijswijk.