Met superscout Leonie B. op de bank hadden 8 speelsters zich in wedstrijdkleding gehesen om de laatste uitwedstrijd van het seizoen te spelen. SBU 2 had twee keer achtereen gewonnen en wilde dat thuis vast continueren. Met voor hen nog 3 wedstrijden was er nog de kans om de Katwijkers in de rangschikking in te halen. De Wit-Grasshoppers had na verlenging vorige week de kampioen verslagen en was ook niet bereid om zich zomaar gewonnen te geven. Er ontspon zich een gelijk opgaande strijd waar Dames 3 niet altijd het vizier bij open lay ups op scherp had staan. Het eerste verschil in de derde periode kon SBU nog pareren maar de tweede in het laatste kwart, bracht de overwinning veilig over de eindstreep. Eindstand 52-41.

Jacoline nam de eerste 7 scores voor haar rekening. En dat deed ze met alle 3 de soorten van scores. De volgende 6 waren voor Andrea en daar bleef het bij in de eerste periode (13-13). In de tweede 10 minuten kwamen ook andere namen op het wedstrijdsheet. Lieke, Roos en Esther vonden het netje, waarbij ook mooie aanvallen waar op te tekenen. Heel zachtjes sloop DS3 iets weg van SBU, 16-19. Verdedigend werd veel druk gegeven wat voldoende balverlies opleverde bij de tegenstander. Rianne kwam twee open voor een schotje en verzilverde dat tegen 100%. Ruststand 20-24. Een beetje schraal.

Na de rust moest het dan maar gebeuren. Roos opende de score en Andrea kwam door met score en bonus. Een beetje fysiek ongemak en wat ongelukkig in de afronding, knalde Roos hier wel raak van achter de perimeter. Het verschil was opeens 21-32, toch een serieus gaatje. Deze lijn kon helaas niet worden doorgezet. Verder dan 4 gemiste vrije worpen waren de laatste minuten niet meer te noteren. SBU plaatste een 7-0 run en met 28-32 gingen de teams de laatste kwart in.

SBU kwam aan het begin nog 1 puntje dichterbij. Andrea met 6 punten op rij voor meer lucht. Ondanks 12 vrije worpen kon de thuisploeg niet veel dichterbij komen. Liza liep mooi vrij richting bord en op tijd de assist van Jacoline en weer was er wat lucht. Met nog 4 minuten te gaan, was het weer Andrea met score en bonus die het verschil op 8 bracht. Esther pakte haar puntjes mee en de slalom van Jacoline plofte ook door het netje. Bij de score van Lieke was het verschil zelfs 12 punten (51-39) en in de voorlaatste minuut definitief in het slot gegooid. Opnieuw was de winst binnen en volgens Roos gelukkig zonder weer een verlenging. Eindstand 41-52.

Scores: Roos 7, Esther 4, Jacoline (12, 7 reb, 5 ass.), Andrea 21 (10 reb.), Leonie R. 0 (7 reb.), Rianne 4, Lieke 2 en Liza 2.

Het was een beetje rommelige wedstrijd waarin veel kansen werden gemist. Daarom bleef het ook lang spannend. “We hadden veel inzet met alle pogingen opgeteld tot 97. We gaven goed en veel druk en een eindsprint in de benen gaf dat de eindstand een iets beter aanzien.”, volgens de winnende coach.

De volgende (thuis) wedstrijd is tevens de laatste van het seizoen. Na even geduld, is in sporthal Cleijn Duin op zaterdag, 9 mei de inhaalwedstrijd tegen dezelfde tegenstander te bewonderen. Aanvang is om 17.00 uur.