Niet onvermeld mag blijven dat Gerlinde daags voor de wedstrijd was getrouwd met haar Rens en op de wedstrijddag daarom voorzichtig informeerde of er speelsters genoeg waren. Een terechte vraag omdat Leonie en Rianne in de lappenmand zaten en bovendien Andrea al twee weken niet kon trainen met knieklachten en Roos in haar hoofd had laten snijden. Door een arts dat wel, maar pijnstillers of niet, de hoofdpijn was voelbaar. Bij de training waren de gezusters Eline en Areen al gecharterd en met het bericht dat de twijfelgevallen niet meer twijfelden, kon Gerlinde Kralt worden gerustgesteld. Niet geruststellend was de dikke enkel die Esther opliep in de warming up. Dat bracht haar uiteindelijk maar 7 minuten binnen de lijnen en dat allemaal tegen de koploper c.q. kampioen Crackerjacks. Een team dat in 24 voorgaande wedstrijd slechts tegen 1 nederlaag was aangelopen.
Na een goede comeback in een spannende tweede helft sleepte Dames 3 er een verlenging uit, die de overwinning bracht: 59-57.

Met de jongste speelster in het veld, Eline moest even anders begonnen worden dan gepland. Ze tekende gelijk voor de eerste score van De Wit-Grasshoppers. Beide teams misten veel en na de laatste score, een driepunter van Roos, was de aansluiting voor DS3 gemaakt 12-15. Slordig spel leidde nog tot 4 punten voor Crackerjacks in de laatste minuut. Opeens 7 punten verschil na 10 minuten, 12-19.

Een tweede driepunter van Roos en een score van Eline brachten DS3 weer dichterbij. Maar Crackerjacks ging zuiniger om met de kansen en liep uit naar 19-31. Esther deed met een dikke enkel nog wat terug met aanvallende rebound en score, maar het slotakkoord voor de rust was voor de gasten. Ruststand: 21-35.

In de rust werden twee opties voorgeschoteld. Zo blijven spelen en de handdoek in de ring gooien of nog wat extra gas geven en kijken wat dat oplevert. Uitspreken is één, uitvoeren twee. Het laatste werd echter beetje bij beetje zichtbaar in het vervolg van de wedstrijd. Leonie buffelde onder het bord en Jacoline begon vrolijk met 2 driepunters door het netje te gooien. Areen was alert bij een aanvallende rebound en scoorde. Liza werd schitterend vrijgespeeld onder het bord en verdedigend werden er geen cadeautjes meer weggegeven. Na twee keer verlies met 7 in de vorige periodes werd er nu met 7 gewonnen. Het was weer een wedstrijd na 30 minuten: 35-42.

Met een behoorlijke belasting achter de rug was het de vraag of dit beeld in de laatste periode in stand kon blijven. Maar het pakte goed uit. Vrije worpen van Roos en Andrea troffen feilloos doel en ook de derde driepunter van Jacoline bracht Dames 3 helemaal terug in de race met een stand van 42-44 na 5 minuten. Van dat moment zinderde de spanning door sporthal Cleijn Duin. Zeker toen Liza met nog 3 minuten op de klok de eerste voorsprong voor de thuisploeg op het bord zette: 48-47. Een steal van Andrea en een vrije lay up worden de nek om gedraaid omdat na 1 seconde voor sprongbal wordt gefloten. Daarop lijkt een driepunter van Crackerjacks, de tweede pas in totaal, roet in het eten te gaan gooien. Maar het antwoord kwam van Lieke die onder het bord tot scoren komt. In de laatste minuut dan tweemaal voor de gasten. De zenuwen onder controle en het staat 50-52. De seconden tikken weg totdat met 2 seconden op de klok met een laatste krachtsinspanning Andrea nog een keer naar het bord gaat. De bal rolt er niet in maar wel ten koste van een fout en daarom voor tweemaal naar de lijn. De eerste gaat zenuwtergend stuiterend erin. De tweede volgt soepeler. Gelijke stand en het laatste schot van Crackerjacks treft geen doel meer, dus verlenging.

In de verlenging is de eerste score al snel voor de kampioenen, maar Roos knalt dan ook haar derde driepunter er in. Weer neemt Crackerjacks de leiding, maar dan blijft de verdediging goed gesloten en volgen twee opeenvolgende scores van Andrea, 59-56 in de een na laatste minuut. Nu het koppetje erbij houden. Crackerjacks profiteert maar ten dele van twee vrije worpen en de tijd is nu de grootste vriend van De Wit-Grasshoppers. De eindstreep wordt gehaald en de tweede zeldzame nederlaag voor de gasten uit Amersfoort is een feit. Eindstand 59-57.

Scores: Roos 15, Esther 4, Jacoline 11 (7 reb, 4 assist), Andrea 12 (7 reb, 4 steal), Eline Duijvenvoorde 6, Leonie R 0 (9 reb), Areen 2, Lieke 2 (7 reb), Liza 6 (7 reb.).

Het was een wedstrijd waar het team dat het diepst ging de overwinning opeiste. “Er moesten hier en daar wat fysieke pijntjes bij speelsters worden genegeerd (ook die na een bruiloft) en volle bak worden gegeven. Dat is goed uitgepakt en weer werd een overwinning na verlenging gepakt. Mentaal zat het ook goed. Lekker zo’n opsteker.”, aldus een blije en trotse coach.

Vrijdag 17 april a.s. staat de uitwedstrijd tegen S.B.U. DS2 op het programma. Aanvang 20.00 uur in Sportcentrum Olympos te Utrecht.
Daarna volgt nog de laatste, uitgestelde wedstrijd tegen hetzelfde team op 9 mei in sporthal Cleijn Duin.