Staat er zomaar een verslag als concept twee weken in de wachtstand. Met een druk op de knop hierbij nog het verslag.
Na de slechte wedstrijd tegen Leiderdorp waren er tot lang zorgen over de samenstelling voor de wedstrijd tegen Rotterdam. Zieken, gekwetsten, nauwelijks getrainden, noem maar op. Gelukkig kon Esther nog wat minuutjes op de guardpositie maken en was de enkel van Jacoline voldoende hersteld om het weer te proberen. Met de zussen Areen en Eline werd het negental compleet gemaakt. Na een aarzelende start, kon met een paar omzettingen snel worden aangeklampt en kwam de overwinning nooit meer in gevaar. Eindstand 75-43.

Solar-systemen Grasshoppers begon niet goed aan de wedstrijd. Met een paar omzettingen werd een 1-7 achterstand snel ingelopen met de eerste twee en rake schoten van Roos. Eline zet de eerste voorsprong bij 10-9 op het scorebord. Punten van Liza, Leonie en Areen bepalen de stand op 16-11 na 10 minuten. Het netje wordt redelijk goed gevonden en de verdediging geeft na het begin, niet veel meer weg.

Na een score vanaf de lijn mag de zieke Esther tot haar genoegen naar de kant. Dat ontlast toch even de net op tijd van een enkelblessure herstelde Jacoline op de guardpositie. Na een driepunter van haar raakt Liza steeds meer op stoom. Als eindstation van menige aanval rondt ze de kansen goed af. Met 5 punten op rij van Roos tegen het naderen van het rustsignaal, ziet de voorsprong er weer iets beter uit. De spreekwoordelijke thee wordt opgezocht met een ruststand van 35-25.

Na de rust is het zaak de goed flow vast te houden. Dat lukt prima, Leonie zoekt tweemaal met succes de ring. Gerlinde scoort als Liza door blijft gaan met scoren. Alleen twee keer onderbroken door driepunters van Jacoline en Roos. Met een 22-8 periodestand wordt een prima prestatie neergezet.

Tegen SBU was er in de 4e periode nog een enorme verslapping en daarom was het nodig om te laten zien dat dit eenmalig was geweest. Het tempo blijft er op en als Jacoline 5 punten op rij maakt, Gerlinde en Roos nog beiden 4 punten laten aantekenen, scoort in een rommelige eindfase Rianne de laatste 2 punten voor Dames 3. Het resultaat is een nette 75-43 overwinning.

Scores: Esther 2, Jacoline 11, Gerlinde 8, Leonie 6, Rianne 2, Roos 17, Areen 2, Liza 25 en Eline 2.

Was de vorige wedstrijd tegen Rotterdam ook met 1 scheidsrechter (Vuur) dit keer ook (Van der Nat). Hoewel de namen in tegenstelling lijken, was er beide keren weinig te klagen over deze leidsmannen.
Anders dan de vorige wedstrijd was coach Jaap nu wel te spreken over het wedstrijdverloop. “Ondanks de personele tegenslagen werd er als team geknokt. Iedereen droeg haar steentje bij en Liza leek als eindstation niet te kunnen missen. Nog één keer zo vlammen om het seizoen op een goede manier af te sluiten.”

De laatste wedstrijd van Dames 3 is op 2 april a.s. om 18.00 uur in sporthal Zielhorst te Amersfoort. Crackerjacks DS 1 is dan de tegenstander.