Met de Roemeense aanwinst Alexandra Florea voor het eerst erbij en timer Tim van Duijn, reisde het team van coach Ab Hoek met vertrouwen af naar Waddinxveen voor de promotie/degradatie wedstrijd tegen Zoebas. Vorig jaar was het team al schlemielig de promotie mis te lopen en nu met meer ervaring in het team, zouden de kansen beter dan ooit zijn. Dertig minuten duurde de voorsprong waarna Zoebas 5 minuten het momentum pakte en op 56-50 kwam. Ondanks dat de achterstand terug werd gebracht tot 2 punten wisten de Katwijkers de winst niet mee naar huis te nemen. Zoebas handhaafde zich in de 1e klasse door een overwinning van 60-56.

In de eerste minuten opent Miranda vlijmscherp met 2 vlotte scores. Als Alexandra een vrije worp raakt en opnieuw Miranda trefzeker is, volgen 2 scores op rij van Wendy. Tussenstand is dan 10-1. Janet heeft koud in het veld een botsing wat naar later bij de dokterspost blijkt een zware kneuzing met misschien een scheurtje aan haar neus. Na een moment waar Zoebas voor de ogen van de bank van De Wit-Grasshoppers in hakt op Andrea (met knal op achterhoofd op de vloer) en dat onbestraft blijft, krijgt coach Ab een technische fout. Zoebas scoort 2x van de lijn en komt op 10-3, maar DS3 heeft het in de ogen van de scheids even gedaan. Het duurt even voordat Grasshoppers zich herpakt. Kariene scoort de 12-6. Zoebas komt terug naar 12-10 als Janet die is doorgegaan, de tussenstand in de laatste seconden op 14-10 bepaalt.

Zoebas opent het tweede kwart met een score maar een sterke fase levert DS3 direct 5 punten op, via een vrije worp van Kariene en punten van Mirjam en Miranda. Janet wordt gelanceerd door Andrea maar ze wordt onsportief afgestopt. Twee vrije worpen gaan er in en na een jumpertje van Merel is het gaatje 9 punten: 23-14. Tussen scores van Janet is DS3 slordig met de vrije worpen (2 uit 6), maar als Alexandra scoort is het gat 10 punten: 31-21. Zoebas doet wat terug maar Miranda lijkt niet te kunnen missen vandaag en zorgt met 4 punten dat het verschil weer op 9 wordt gebracht: 35-26. Roos zorgt met 1 vrije worp voor de 36 maar Zoebas komt praktisch op het eind op 30. Met 6 punten in het voordeel van De Wit-Grasshoppers gaan beide teams de rust in.

DS3 heeft de rust het best verteerd. Ondanks de enige driepunter in de wedstrijd van Zoebas loopt De Wit-Grasshoppers uit naar 44-33 via scores van Wendy en Anne-Marie. De volgende 5 minuten naar het einde van de 3e periode stokt de aanvalsmachine. Twee vrije worpen worden gemist en Zoebas pakt wel 5 puntjes mee. Janet scoort dan de 46-38 en met 1 benutte vrije worp van Miranda staat het met nog 1 minuut te gaan 47-40. De voorsprong schommelt dus steeds rond dat gaatje. Dan volgt een dramatische minuut waar door 4 keer balverlies 3 keer gescoord wordt door de tegenstander. Eén puntje over met de 4e periode voor de boeg: 47-46.

Zoebas profiteert van deze mentale instorting en spelen hun opportunistische spelletje en pakken voor het eerst de voorsprong in de wedstrijd. Bij 50-47 scoort Janet 1 vrije worp en met een score onder het bord van Kariene wordt de aansluiting na 2 minuten nog altijd behouden: 52-50. Nog niets aan de hand als er nog zo lang gespeeld moet worden, zou je denken. DS3 ligt echter nog in een mentaal wakje en weet het netje voor 3 minuten niet meer te vinden. De tegenstander doet dat wel 2 keer en de grootste achterstand van de wedstrijd is daar: 56-50. Na een time out brengt Miranda met 2 scores op rij de hoop in de harten van het team en vele koppige publiek terug. Zoebas scoort daarna nog wel maar Wendy wordt foutief afgestopt, maar verzilvert 1 vrije worp. Als dat zelfde nog een keer gebeurd dan staat het in de 9 minuut 58-56. Twee punten achterstand met nog zo’n anderhalve minuut te gaan. Zoebas krijgt dan omdat de tijd gestopt moet worden nog 2x tweemaal. De druk is hoog en er wordt maar 1 keer gescoord. Bij 59-56 krijt De Wit-Grasshoppers dan de kans om 2x van de lijn te scoren. De ballen stuiteren helaas van de ring. Een driepuntspoging van Janet lijkt doel te raken voor de gelijkmaker, maar stuitert jammergenoeg net van de ring. Nog een keer de tijd stoppen zorgt voor 1 puntje erbij voor Zoebas. Een aanval en twee aanvallende rebounds met schotpogingen, leveren in de laatste tientallen seconden dan ook niets meer op. Het tij kon niet meer gekeerd worden en DS3 verliest met 60-56.

Scores: Alexandra 4, Anne-Marie 2, Mirjam 5, Wendy 9, Miranda 19, Andrea 0, Roos 1, Kariene 5, Merel 2, Janet 9.

Iedereen natuurlijk enorm gedesillusioneerd, waar coach Ab, een beetje bekomen van de wedstrijd nog het volgende wist te zeggen: “Ik vind het zo jammer, want ik gun het team zo om te promoveren naar die 1e klasse! We hebben er met z’n allen voor geknokt, maar dat het op het laatst helaas toch weer fout gaat! Voor mijn doen heb ik, samen met Jaap, er alles aan gedaan om het tij te doen keren! Maar waarom het dan toch net niet lukt, ik weet het niet??!!!!”

De brokstukken moeten weer bij elkaar geraapt worden, waarna het nieuwe seizoen over een paar weken weer wacht.

Uw verslaggever had na een deceptie in een halve rayonfinale met DS2, het jaar er na het missen van de finalepoule in de Promotiedivisie met hetzelfde team, een net aan verloren promotiewedstrijd vorig jaar met DS3, nu weer de eer u van een in wezen onnodig verlies te mogen rapporteren. Hij kan u verzekeren dat het de nodige uren slechte nachtrust heeft opgeleverd, maar het verhaal verdiend het om geschreven te worden. Tenminste dat vindt hij en hoopt dat het verhaal zich ondanks de slechte afloop, nog een beetje aardig liet vertellen.