Slecht nieuws in de aanloop van deze wedstrijd. Captain Jacoline moest afhaken wegens ernstige rugklachten. Invalster Andrea had andere verplichtingen. Zou Judith al beter zijn? Ze was er wel, maar hoe zou ze zich houden na ruim een week ziek te zijn geweest. Tel daarbij op dat Esther nog op vakantie was en Roos nog aan de kant zat. Gelukkig was er wel aanvulling vanuit de jeugd, in de personen van Sanne (U20), Eline, Laura en Maaike (U18). Een aardige puzzel voor de coach om de stukjes te laten passen. Uitgaande van het wedstrijdverloop is dat niet gelukt. Hoewel aanvallend weer eens de 50 punten werden aangetikt, kwam de derde nederlaag op rij vooral door een te slappe verdediging. Met nog 1 wedstrijd te gaan, is daarmee definitief een goede klassering voor het vervolg van de tweede helft van de competitie in de 1e Klasse West van de baan. Eindstand een teleurstellende 50-64.

Toen de 2-8 door het mandje viel, moest de eerste time out voor Solar-systemen Grasshoppers uitkomst brengen. Hoewel in deze periode 5 vrije worpen van de 5 werden gemist, was met nieuwe energie in het veld de aansluiting na 10 minuten gemaakt. Tussenstand 8-9. Van het perspectief van de kant zie je voor je plezier liever 18-19, maar vooruit het resultaat is in beide gevallen maar 1 punt achter. In de volgende 5 minuten profiteert Punch van de vele ruimte in de verdediging. Aanvallend kan Dames 3 geen vuist maken (10-16). Sanne met driepunter en veldscore en Liza met 6 punten, brengen de stand op 21-25. Als op 3 seconden voor de rust Punch met een driepunter het verschil op 8 punten brengt, lijkt dat een gevoelige tik. Toch gaan de meiden van Dames 3 lachend van het veld als Judith, tot haar eigen verbazing, van de middenlijn een buzzerbeater produceert.

Een herhaling van de wedstrijd tegen Das 2 dringt zich op als na 45 seconden in de tweede helft een time out nodig is als Punch een 6-0 run plaatst. Dames 3 herpakt zich iets voor korte duur (31-38) maar weet 5 minuten lang geen scores meer te maken. Laura zorgt mede op inzet in de laatste minuut, 2 keer op rij te scoren. Het kwaad is dan al geschied. Punch heeft met ingaan van het laatste kwart een voorsprong van 35-48.
De 4e periode gaat dan weer gelijk op wat eigenlijk alleen in het voordeel van Punch is. De tijd verstrijkt en als Judith en Sanne met haar tweede driepunter naar het eind toe doorkomen, zou de eindstand nog een iets beter aanzien kunnen krijgen (50-61). Die hoop blijkt ijdel en Punch bepaalt de stand op het bord bij het laatste fluitsignaal op 50-64.

Scorers: Laura 4, Sanne 11, Judith 7, Gerlinde 4, Leonie 0, Rianne 2, Maaike 2, Lieke 2, Liza 14, Eline 4.

De reactie van de coach of de vele mutaties in het team hem de das om hadden gedaan, was ontkennend: “In de aanloop heb ik wel getwijfeld, maar uiteindelijk lag het niet aan degenen die er niet waren. Er stonden immers 10 speelsters op het sheet die het wel moesten doen, maar helaas ontbrak het bij te veel aan net dat beetje extra energie en intensiteit. Daar was vooraf op gehamerd dat we dat vandaag nodig hadden. Iedereen de schouders eronder. Dan maak je zeker een kans, nu lieten we het te veel zelf uit de vingers glippen. Het goede nieuws is dat Roos de training weer gaat hervatten en Judith, die nog opmerkelijk goed voor de dag kwam, vooral kan aansterken. Het was verder goed om te zien dat Liza ook weer dicht op haar oude niveau was en Sanne in haar tweede wedstrijd bij ons van grote waarde bleek te zijn.”

De laatste wedstrijd van het reguliere deel van de competitie in de 1e Klasse B is zaterdag, 13-02-2016 om 16.00 uur tegen Rotterdam Basketbal Dames 1 in de Alexanderhal.