Katwijk – Na zaterdag staat er een winningstreak van 8 wedstrijden op het conto van DS3. Daarmee is het team van Ab Hoek ongeslagen Herbstmeister geworden en kan zich opmaken voor een promotieduel met een plek in de 1e klasse Rayon als inzet. Merel was afwezig en Laura deed de scouting en hoopt in januari weer aan basketballen toe te komen. De uitwedstrijd was met 3 puntjes gewonnen dus beloofde het een spannende wedstrijd te worden. Die verwachting kwam helemaal uit. Zeker toen met minder dan 4 minuten te spelen de meiden van De Wit-Grasshoppers tegen een achterstand aankeken van 9 punten. Op dat moment werd er weer verdedigd als leeuwinnen en in de aanval werden nu wel de kansen benut. Een benauwde maar wel lekkere overwinning als resultaat: 64-61.

Wendy opent de score, gevolgd door Kariene onder het bord. Punch omzeilt steeds de verdediging die telkens een stapje te laat is. Roos schiet twee keer met scherp van achter de driepuntslijn en als ze dat met Miranda binnen de bucket ook doet, staat er 14-9 op het bord. Dan komt DS3 drie minuten niet meer aan scoren toe en is het in de 9e minuut gelijk 14-14. Twee missers van de vrije worplijn komen dan niet goed uit, maar Andrea en Miranda bepalen de tussenstand na 10 minuten op 18-18. Het is wel duidelijk dat Punch niet van plan is de overwinning cadeau te doen. Sterker nog de uitdaging zit er in om de enige nederlaag toe te brengen in deze laatste wedstrijd van de competitie. Voor de stand maakt het niet meer uit, DS3 is al geplaatst voor het promotie/degradatieduel op 15 december a.s.

Het blijft een beetje zoeken in de tweede periode. Beide teams zijn aan elkaar gewaagd en komen twee minuten niet tot scores. Roos en Miranda pakken dan hun puntjes mee, maar Punch is in de aanval net iets scherper, ook al omdat ze de tweede kansen weten te benutten. Halverwege de periode is het 22-25. Twee acties van Kariene zorgen voor 4 punten en de voorsprong is weer terug al is het nipt: 30-29. In de laatste 2 minuten scoort alleen nog Punch 1 keer en mist twee vrije worpen, daarom met 1 punt achterstand de pauze in: 30-31.

DS3 komt na de theepauze iets scherper op het veld. Dat resulteert in 3 scores van resp. Andrea, Anne-Marie en Mirjam. Als Anne-Marie nog een keer scoort en twee vrije worpen van de lijn verzilvert dan is het gaatje na zo’n 5 minuten 40-33. Met scores van Wendy en Janet (4) wordt het 46-39 in de achtste minuut. DS3 vergeet vervolgens te scoren en Punch sluipt dichterbij. Met nog 10 minuten te gaan is het 46-43 in het voordeel van De Wit-Grasshoppers.

Janet kan alleen met fouten onder het bord worden afgestopt en dat levert 3 uit 4 van de lijn op. Punch heeft na 2 minuten echter wel de achterstand ingelopen: 49-49. Sterker nog op het moment dat bij DS3 de guards op de bank zitten loopt Punch uit naar 49-55. De hard werkende Roos gooit er dan een belangrijke driepunter in, waardoor het verschil op -3 komt. In de volgende twee minuten lijkt Punch de wedstrijd in het slot te gooien en pakt na 6 minuten een 9 punts voorsprong: 52-61.
Coach Ab neemt een time out en vraagt de dames allervriendelijkst (er lezen jonge kijkers mee) of het niet beter is om de wedstrijd verder maar schriftelijk af te doen. Met iets meer dan 3 minuten op de klok dringt de boodschap door: de dood of de gladiolen.
Het gaat nu allemaal een stapje harder in zowel de verdediging als in de aanval. Liep DS3 in het begin met een steeds een stapje te laat, juist tegen persoonlijke fouten aan, nu krijgt de tegenstander geen ruimte en wordt de ring weer aangevallen. Andrea benut zodoende verkregen vrije worpen feilloos en Janet en Kariene doen onder het bord goede zaken. In de achtste minuut is het 58-61 en is alles weer mogelijk. Janet krijgt tweemaal en benut er 1. Anne-Marie gaat voor de lay up en krijgt ook tweemaal. Nu koelbloedig twee punten en dus betekent dat ook de gelijkmaker. Punch komt er aanvallend niet meer aan te pas tegen een laat ontketend DS3. In de laatste minuut pakt Janet haar eigen rebound en scoort de twee punten voorsprong. Punch vlucht in een time out en neemt weer in op hun aanvalshelft. Levert ze niets op door fel verdedigen, Anne-Marie krijgt met nog een paar tienden van seconden te gaan, nog twee maal. Opdracht is 1 keer raak, 1 keer missen. Het gaat net andersom. Nog een time out van Punch. Informatie bij de tafel leert dat alleen een tip in resultaat zou kunnen opleveren. Moeilijke opgave vanachter de driepuntslijn. De bal komt eerst in handen van een speelster van Punch, dus tijd. Noodschot leverde hoe dan ook niets op. Grote vreugde bij speelsters, bank en de trouwe supportersschare. De overwinning was binnen en de ongeslagen status in tact gebleven deze competitie: 64-61.

Scores: Roos 13, Anne-Marie 9, Mirjam 2, Wendy 6, Miranda 6, Andrea 8, Kariene 8 en Janet 12.

Coach Ab was enorm trots op z’n team die er nog zo’n overwinning uit het vuur wist te slepen. “Belangrijke overwinning en het is goed dat met het oog op de promotie/degradatiewedstrijd die laatste minuten en dat gevoel meegenomen kunnen worden.”

Wanneer is bekend: zaterdag 15 december a.s.. Waar, hoe laat en tegen wie is nog niet bekend.