Ju14-1Iemand die weleens in een volle 5 Meihal is geweest, kan zich misschien voorstellen hoe indrukwekkend daar een minuut stilte klinkt. Op twee velden een team van STOL-Grasshoppers die met hun Leidse tegenstanders respect betoonden ter nagedachtenis aan het overlijden van Robbin Schaddé van Dooren. Kippevelmoment als je iets van het leed indenkt wat er bij het gezin en de familie en iedereen erom heen, moet zijn.

Nog onder de indruk van deze entourage en de fysiek grotere tegenstander begon JU14 niet scherp aan de wedstrijd. Leiden was feller en na 17-8 achter werd de eerste periode afgesloten. De beide coaches kregen de jongens weer op scherp en zo kwam het dat Leiden bijna niet meer van eigen helft kwamen. Daarbij begingen ze veel fouten. De vrije worpen waren niet altijd raak maar toch kroop JU14 dichterbij. Er was geen tijd en scorebord zichtbaar maar gevoelsmatig leken de Katwijkers voor te staan bij rust, maar het sheet vermeldde een stand van 31-31 bij rust.

Leiden herpakte zich na rust en de strijd ging gelijk op. Er werd lustig op los gescoord. Aan het eind van de derde periode was er een kleine achterstand voor JU14 na een tussenstand van 22-18 in de derde periode. In het laatste kwart waren de rollen weer omgedraaid. JU14 nam een tussentijdse voorsprong van 11 punten met nog maar een paar minuten te gaan (althans dat dachten we want zoals gezegd het kon niet worden geverifieerd vanaf de kant). Het fysiekere spel van Leiden kreeg de ruimte want er werd minder voor gefloten. Leiden kwam nog terug naar 5 punten maar verder kwam het niet. Een mooie overwinning was een feit. Eindstand: 63-68.