Na het ongelofelijke en zure verlies van vorige week, was er wat recht te zetten tegen CobraNova in de uitwedstrijd te Voorburg. Andrea en Kariene waren er t.o.v. de vorige keer nu bij. Alexandra was wegens ziekte afwezig. Afgezien van het mindere schot van buiten en een slecht derde kwart, slaagde het team van coach Ab Hoek in deze missie. Winst met 62-54.

Het begin is rommelig en af en toe chaotisch. De punten zijn duur, na 4 minuten staat er pas 2-4 op het bord. De eerste 8 punten zijn van Andrea en als Miranda scoort na 6 minuten dan staat het 5-10. Even later komt CobraNova op 1 punt terug, maar valt dan droog. In de resterende minuten scoren Janet (+bonus), Merel, Mirjam en Kariene nog wel en slaan daarmee een gaatje naar een voorsprong van 18-9.

In de 2e periode komt het thuisteam iets beter in haar spel en gaat de strijd gelijk op. Kariene en Janet (4) en Andrea zorgen voor 19-26. Als Merel de naar later blijkt enige driepunter er in schiet en Kariene bij de derde poging naar het bord eindelijk de fout meekrijgt en 2 keer van de lijn toeslaat en Merel ook voor een rake lay up gaat en Roos (net op de lijn van de perimeter) voor 2 punten afdrukt, staat er een mooie 21-35 op het scorebord. CobraNova doet nog wat terug van de vrije worplijn zodat de rust wordt bereikt bij een 23-35 stand.

Tot en met de 4e minuut blijven de teams in evenwicht (29-41) met een score van Mirjam en 4 punten van Wendy. Dan gaat er een 5 minuten durende periode in waarin De Wit-Grasshoppers het netje niet weet te vinden. CobraNova profiteert van dit scorend onvermogen en plaatst een 9-0 run. Anne-Marie die net Janet heeft vervangen na een klap op haar toch al gehavende neus, zorgt dat het netje na een vrije worp weer een keertje beweegt. Na 3 perioden komt de stand daarmee op 39-42. Een schamel aantal van 7 punten in 10 minuten is niet om naar huis te schrijven.

CobraNova doet wat bij DS3 maar matig gaat en knalt er gelijk bij aanvang van de 4e periode twee driepunters in. Bij de eerste is het gelijk, maar Andrea schiet vandaag tegen 100% haar vrije worpen binnen. Bij de tweede driepunter komt het thuisteam voor het eerst op voorsprong: 45-44. Dan draait de aanvalsmachine opeens wel beter. Anne-Marie (4), Kariene en Janet zorgen dan voor een gaatje naar 52-46, halverwege het kwart. Er is nog niks beslist maar Anne-Marie had blijkbaar haar kruit drooggehouden tot deze periode en gooit met Janet en nog één rake vrije worp van Merel de wedstrijd in het slot: 54-60. De laatste minuut wordt nu wel goed uitgespeeld en als Miranda in de slotseconde verkeerd wordt afgestopt schiet ze 2 uit 2 van de lijn, de eindstand op het scorebord: 54-62.

Scores: Roos 2, Anne-Marie 10 (7 ass.), Mirjam 4, Wendy 4, Miranda 4 (9 reb., 0 ft), Andrea 10, Kariene 7, Merel 10, Janet 11.

Coach Ab zag de vruchten van het trainen op vrije worpen terug in de wedstrijd. Met 71% werd het fundament onder de overwinning gelegd: ‘Ik zie nog te veel ups en downs in de wedstrijd. Slechte passes, moeilijke oplossingen, verkeerde keuzes wisselen zich af met soms hele mooie dingen. Al met al een verdiende overwinning.’

Zaterdagavond is er om 20.15 uur een thuiswedstrijd tegen Punch. De verwachting is dan dat er meer toeschouwers voor DS3 zijn dan de enige bij deze wedstrijd: José Spierenburg (die dan ook hartelijk werd bedankt na afloop van de wedstrijd).