Vrijdagavond in de ijzige kou en warm gestookte auto’s naar Rotterdam waar Baros 2 als tegenstander wacht. Dit keer geen pakjes vergeten, zoals vorig jaar tegen deze tegenstander. Behalve Anne-Marie is iedereen aanwezig. De zaal is opgestookt, de wedstrijd begint iets na 21.00 uur en komt maar moeizaam op gang. Na 6 minuten staat het pas 5-5. Met rust hebben de meiden van De Wit-Grasshoppers een voorsprong van 4 punten. Na rust wordt op het sheet een aantal scores verkeerd om geschreven en verdwijnen er uiteindelijk 2 punten bij DS3 en komen er 2 bij de tegenstander. Hoe dan ook bij het eindsignaal is er een vrij regelmatig verkregen overwinning zonder echte uitschieters van 64-53.

Het begin gaat uitermate stroef. Beide teams bakken er niet veel van en missen veel kansen. Wendy (4), Janet (5) en Andrea zorgen voor de punten, waarvan sommige assists dan toch wel weer mooi waren (Mirjam en Miranda). Het slotakkoord van de 1e periode is weer voor de tegenpartij die in de laatste minuut met 4 punten op rij een voorsprong nemen van 14-11.
Scores van Roos en Kariene zorgen weer voor de aansluiting, maar Baros met o.a. 4 uit 4 van de lijn heeft een goede fase. De aanvallen van DS3 worden dan steeds foutief afgestopt waardoor het team 5 keer naar de lijn mag met Roos, Kariene en Wendy die met 2 uit 2 de gelijkmaker ingooit. Met maar 50% raak had er al iets meer in gezeten, te meer daar Baros al meer dan 2 minuten droog stond. Miranda en Wendy scoren dan beide onder het bord en dit keer is het slotakkoord voor De Wit-Grasshoppers met 2 scores op rij van Kariene. Ruststand 26-30.

Het dus alles behalve van een leien dakje. Ook de jurytafel heeft moeite met het noteren van de scores in het goede rijtje van het wedstrijdformulier. A en B zijn na de pauze gewijzigd maar de scorer schrijft de punten van B (DS3) netjes bij A (Baros). Terwijl met 3 assists van Alexandra, juist Miranda, Roos, Wendy en Janet met benutte bonus er voor zorgden dat de voorsprong werd uitgebouwd, leek Baros wel erg gemakkelijk aan de punten te komen en in te lopen. Wat volgt is een administratieve correctie op het wedstrijdsheet wat het geheel er niet duidelijk op maakte. In deze lichtelijke chaos wordt ook een score van Roos in het goede rijtje alsnog doorgekrast omdat de nr. 6 van Baros ook in deze periode daar net scoorde waardoor de twee punten naar het A-rijtje van Baros verhuisde (conclusie na bestudering in alle rust van alle relevante wedstrijdgegevens en raadplegen Peter R. de Vries). Scheelt op het eind toch 4 punten. Maar goed, na enige minuten van vertraging gaan de teams bij een stand van 41-34 verder. In de laatste 4 minuten zorgen Janet, Miranda, Roos en Kariene voor een voorsprong van 48-41.

De laatste periode kenmerkt zich door de vele vrije worpen (in de hele wedstrijd 61) waardoor de klok gestaag richting het einde van de dag tikt.
Merel weet onder het bord en van buiten 2 keer de ring te vinden, net als Andrea na een goede drive, terwijl Kariene, Wendy en Janet vanaf de vrije worp lijn het netje weten te vinden. Van 58-43 komt na enige verslapping aan Katwijkse zijde Baros nog iets terug naar 59-48. Mocht er nog enige hoop voor de laatste 2 minuten zijn aan Rotterdamse kant dan schiet Miranda die aan de rand van de bucket aan diggelen. Als Janet driemaal krijgt en alle vrije worpen benut is het pleit helemaal beslecht 64-51. In de laatste seconden mag Baros met voetfout (gezien en vriendelijk weggewoven) nog twee punten van de lijn toevoegen. Eindstand dus 64-53.

Scores gescout: Alexandra 0, Roos 13, Mirjam 0, Wendy 12 (9 reb.), Miranda 7 (8 reb.), Andrea 4 (8 reb.), Kariene 12, Merel 4, Janet 14 (8 reb.).

Het commentaar van coach Ab was kort: “Eerste anderhalve kwart moeizaam, daarna goed herstel en een verdiende overwinning.”

De volgende wedstrijd staat gepland op alweer een vrijdagavond, maar dan thuis om ook 21.00 uur tegen het Utrechtse SBU.
De honneurs van uw verslaggever moeten dan wel worden overgenomen, hij is (een keer) niet aanwezig.