Een bijna compleet team (Mirjam was er niet bij en Andrea kwam halverwege de 2e periode) keek met inlopen met een schuin oog naar de tegenstander. CobraNova had DS3 een goede dienst bewezen door te winnen van de koploper Amazone. Was er soms een geheim wapen? Na 5 minuten in de wedstrijd stond het 12-0 en leek er geen vuiltje aan de lucht. Totdat een eindje in de 2e periode een 16-0 run van CobraNova kwam, leek zich een raar scenario te ontvouwen. Een super derde periode (nu al de tweede op rij) liet niets van mogelijke illusies over. De tegenstander werd uiteindelijk na een draak van een vierde periode gedubbeld: 68-34.

De wedstrijd ging goed van start door fel te verdedigen, zodoende kwam tegenstander CobraNova er maar moeilijk uit. Veel intercepties volgden en na scores van Merel (6), Anne-Marie (4), Kariene stond er 12-0 als tussenstand. Opeens leken alle basisbeginselen van basketball vergeten te zijn en werd het netje pas na ruim 7 minuten weer eens gevonden. Bij de tegenstander ging het beter lopen, in het zadel geholpen door de onmacht bij de thuisploeg. Een onmogelijke buzzerbeater halverwege de aanvalshelft zorgt ook nog eens voor 12-10 na 10 minuten.

CobraNova heeft het momentum en pakt dan zelfs een voorsprong (12-16). Alexandra mist eerst nog 2 vrije worpen, maar luidt dan met 4 punten het herstel in. Kariene zorgt van de lijn en opvolgende veldscore tot 2x keer toe voor de gelijkmaker (18-18 en 20-20). Andrea is dan in het veld gekomen en zorgt dat de motor in de versnelling komt. Het leidt bij haar tot 4 punten en ook Merel en weer Kariene met 2 uit 2 van de lijn, zorgen voor een tussenspurt naar 28-20. Anne-Marie, Miranda en met de laatste actie voor de rust met Andrea van de vrije worplijn, geven nog een zetje tot een verschil van meer dan 10 punten: 33-22.

Als Roos na de rust opent met een driepunter is het hek van de dam. Het gat wordt door scores van Kariene, Anne-Marie en Andrea vergroot naar 43-23. Een 10-0 run voordat de tegenstander weer eens wat terug kan doen. En dat in maar 3 minuten. CobraNova reageert nog even in spoor als Roos met 2 punten door komt, maar dan zorgt een 10-0 run opnieuw dat er nog maar weinig zelfvertrouwen overblijft. Scores van Janet, Wendy (4) en Alexandra (4) zorgen in de 7e minuut na de rust voor een 55-26 tussenstand. In de laatste 3 minuten zorgen Wendy, Merel, Miranda en Andrea voor de genadeklap: 63-28.

Met de score van 30-6 in de vorige periode hoop je op nog zo’n intensief gespeeld slotakkoord. Dat zat er in het laatste kwart niet meer in. Schriftelijke afdoening was beter geweest. Een periodestand van 5-6 (ja, geen typefout vijf tegen zes) zegt genoeg. Voor de volledigheid, in de eerste drie minuten werd door beide teams niet gescoord. Pas halverwege de laatste periode vindt Anne-Marie voor het eerst het netje voor De Wit-Grasshoppers. Janet scoort 1 vrije worp vlak daarna en dan is het wachten tot op het einde van de wedstrijd als Wendy zorgt voor het vijfde punt en ook tekent voor de eindstand van 68-34. Op zich niets mis mee met zo’n stand maar als je de 16-0 run tegen en de 5 punten in het laatste kwart in ogenschouw neemt, dan had er nog meer ingezeten. Maar wat in het vat zit verzuurt niet.

Scores: Alexandra 8, Roos 5, Anne-Marie 10, Wendy 8, Miranda 3, Andrea 13, Kariene 10, Merel 8, Janet 3.

Coach Ab Hoek was blij met de winst: “Een redelijk goed begin, dan helemaal terugvallen. Voor de rust licht herstel en dan de derde periode helemaal los. Laten ze weer zien dat helemaal goed zit. Vierde kwart weer minder. Zo weinig tegenpunten hebben we niet zo vaak meegemaakt. Dat is goed. Hoe dan ook, we zitten nog op koers.”

Zaterdag 9 maart a.s. speelt DS3 de uitwedstrijd in het sportcentrum van de TU-Delft om 14.00 uur tegen Punch Dames 1.