Met acht speelsters moest de klus tegen laagvlieger BC Utrecht geklaard worden. Kariene en Alexandra waren afwezig. De uitwedstrijd was echter moeizaam verlopen en van onderschatting mocht geen sprake zijn. Tot twee keer toe kon DS3 een ruime voorsprong niet vasthouden en kon de tegenstander hopen op een stunt. Zo ver kwam het echter niet want aanvallend werd één van de hogere scores behaald. Het aantal tegenpunten was wel een (diepte) record in dit hele seizoen. Uiteindelijk heeft DS3 nooit achtergestaan en werd op zich dus een verdiende overwinning behaald: 90-84.

Als Roos, Anne-Marie (4) en Miranda scoren loopt De Wit-Grasshoppers in het begin uit naar 8-1. Anne-Marie krijgt dan heel snel 3 fouten aan haar broek en moet dan al uit voorzorg naar de kant. Utrecht vindt een paar gemakkelijke openingen en komt ondanks scores Janet en Merel terug op 11-11. Dan is het lekker als Roos twee bommetjes loslaat voor 6 punten. Als Janet met score en driepunter en Merel 2 raakt vanaf de lijn, is de stand na 1 periode 25-14 in het voordeel van de thuisploeg.

Merel en weer Janet met een drietje zorgen voor een groot gat in de eerste minuut van kwart twee: 30-14. Aanvallend lukt het allemaal wel maar verdedigend worden er te veel scores toegelaten. Janet en Merel staan deze periode aan het eind om de trekker over te halen. Roos met haar derde drietje Miranda en Wendy 2 uit 2 van de vrije worplijn, zorgen voor de punten maar de vergelijking met een lek vergiet doemt op als Utrecht de geest krijgt en aan de lopende band kan scoren. Met rust is het 49-46.

Na de rust beginnen de dames in het geel scherper aan het vervolg van de wedstrijd. De punten van Anne-Marie (w.o. driepunter), Mirjam, Andrea, Miranda en Merel zorgen dat wordt uitgelopen naar 62-50. Als Janet dan haar derde driepunter er in knalt, Anne-Marie feilloos 2 punten vanaf de lijn maakt en Roos een actie richting bord goed afrondt, dan is het 69-54 en lijkt er geen vuiltje aan de lucht. Dan volgen in ruim een minuut 8 punten op rij van Utrecht, alleen Janet weet op het eind van de periode nog het netje te vinden om het verschil bijna op 10 punten te houden: 71-62.

Utrecht heeft de flow te pakken en komt terug in twee minuten tot 71-70. De driepunter van Janet zorgt voor enige lucht, maar nu loopt de aanval ook niet meer al te soepel en via 74-74 zorgen de punten van de lijn door Anne-Marie (1) en Andrea (3) dat DS3 aan de goede kant van de score blijft. Anne-Marie met score en een punt van de vrije worplijn en de 5e driepunter van Janet, gevolgd door een fastbreak score van Merel, zorgen met het ingaan van de laatste minuut voor 4 punten verschil: 86-82. De tegenstander gaat fouten maken om de klok te stoppen en daar profiteren Merel en Wendy van: 89-82. Utrecht komt ondanks die moeite niet veel dichter bij en de laatste vrije worp van Andrea zorgt voor de eindstand van 90-84.

Scores: Roos 13, Anne-Marie 14, Mirjam 2, Wendy 3, Miranda 8, Andrea 6, Merel 16 en Janet 28.

Coach Ab had de wedstrijd met gemengde gevoelens ervaren. Blij met de overwinning maar zorgen om de verdediging die wel heel veel ruimte weg gaf. De spanning neemt naar het eind van de competitie toe. Nog 3 wedstrijden, 2 uit en de laatste tegen Baros op 23 april op dinsdag thuis. “Ik hoop dat we er als team zullen staan en helemaal voor gaan, dan is deze klus te klaren.”

Zaterdag a.s. is de topper tegen Amazone 2. De thuiswedstrijd werd met 1 puntje verloren na een dramatische slotseconde. De uitwedstrijd om 15.00 uur in sporthal Nieuw Welgelegen gaat nu hoogstwaarschijnlijk bepalen wie zich van de twee teams kampioen mag noemen. Tenminste, als Amazone wint zijn zij het. DS3 mag dan in het andere geval geen steekje meer laten vallen tegen Akrides 2 en Baros 2.