In IJmuiden wachtte de één na laatste wedstrijd van het seizoen tegen Akrides 2. De Wit-Grasshoppers was compleet op coach Ab na. Niet iedereen was even scherp en de tegenstander maakte het DS3 behoorlijk moeilijk. Op de eerste 10 minuten na werden 3 kwarten licht gewonnen en werd de wedstrijd op een behoorlijke dosis ervaring in veld uitgespeeld. Winst met 61-67.
Dinsdagavond om 20.30 uur volgt in sporthal Cleijn Duin de laatste wedstrijd tegen Baros 2. Na winst ligt op 1 juni een beslissingswedstrijd tegen Amazone om het kampioenschap in het (verre) verschiet.

Van de tip off scoort Wendy al gelijk de eerste punten. Volgde nog 2 punten van de lijn van haar, maar op een te smal veld duurde het tot in de 5e minuut voordat Anne-Marie de 6-6 aantekende. Het ging stroef en veel balverlies maakte het er ook niet vrolijker op. Een score en bonus van Andrea en een mooie drive van Mirjam gaf een stand van 12-11 te zien. Janet met 2 uit 4 van de lijn en belangrijke score van Roos in de laatste minuut, kon niet verhinderen dat Akrides met nog 3 punten daarna de eerste periode afsloot met een 19-15 voorsprong.

Met scores van Janet, Anne-Marie (2+1 vrije worp) en Merel (6 pnt) kwam DS3 goed uit de startblokken in de 2e periode. Met een 26-23 voorsprong na vier minuten als gevolg. Dan scoren beide teams een paar minuten niet. Wendy breekt dan de ban en als Mirjam van de lijn 1 keer scoort met Andrea voor twee punten, is het verschil 4 in het voordeel van de bezoekers. Kariene als ceremoniemeester een bruiloft achter de kiezen (moest er bij zeggen dat ze dat nuchter heeft gedaan) scoort een minuut voor de rust de 33-27, maar dan blijft de eindsprint van Akrides onbeantwoord en gaat er met een gelijke stand gerust worden: 33-33.

Akrides maakt de eerste scores in de tweede helft. Alexandra 1x van de lijn, Janet en Andrea zorgen dan voor de kleinst mogelijke voorsprong (38-37). Merel en Kariene zorgen voor nog 4 punten meer voorsprong, maar DS3 kan niet verder doordrukken. Scores en een noodschot in of net na de buzzer (maar wel geteld) zorgen er voor dat Akrides weer een voorsprong pakt (45-42). Dan sluit de verdediging als vanouds en kan het thuisteam drie minuten niet scoren. Anne-Marie (2 uit 4), Merel, nog drie missers van de lijn en bij het sluiten van de markt opnieuw Merel geven DS3 weer een voorsprong na drie perioden: 47-49.

Akrides maakt de gelijkmaker al snel in de laatste periode. Beide teams missen de kansen van de vrije worplijn. Alexandra maakt dan wel de twee belangrijke punten van de lijn. Ook Wendy doet dat haar na, waardoor een minimale voorsprong is verkregen (54-53). Merel doet dan goede zaken met 4 punten, maar de tegenstander weet van geen opgeven en komt terug naar 58-55. De puntjes worden bij elkaar geschraapt, net genoeg om afstand te houden, maar als Akrides met 2 scores doorkomt is het zaak om het hoofd erbij te houden. De voorsprong is in de voorlaatste minuut nog 3 punten: 63-59. De laatste minuut is Kariene ongenaakbaar en zorgt ze met 3 uit 4 van de lijn en de score na felle strijd onder het bord voor de beslissing. Eindstand 61-67.

Scores: Alexandra 3, Roos 2, Anne-Marie 6, Mirjam 3, Wendy 8, Miranda 1, Andrea 9, Kariene 13, Merel 16 en Janet 6.

Invalcoach Jaap gaf toe dat hij de wedstrijd even een slecht weer scenario aan zich voorbij zag komen: “We kwamen niet echt los, met een slecht vrije worppercentage. Pas op het allerlaatst werd dat net over de 50 getild (33/17). Blijft hard werken over en om dat te stoppen maakte Akrides veel persoonlijke fouten waardoor ze uiteindelijk niet meer konden aanhaken. Moeizame maar verdiende overwinning.”

Dinsdag 23 april om 20.30 uur laatste competitiewedstrijd tegen Baros 2.