In een eenzijdige wedstrijd was De Wit-Grasshoppers veel te sterk voor BC Apollo. De hele wedstrijd werd er door De Wit-Grasshoppers scherp en geconcentreerd verdedigd waardoor het Amsterdamse team nauwelijks punten kon maken. Aanvallend lieten de Katwijkse dames nog wel veel mogelijkheden onbenut.

1e periode:
Het startende vijftal van De Wit-Grasshoppers overrompelde de tegenstander. Na 4 minuten stond er 11-0 op het scorebord en waren er ook nog een paar open kansen gemist. Door heel scherp te verdedigen en direct veel druk te geven kwam BCApollo er niet aan te pas. Een makkelijk schot kon niet genomen worden en de rebounds waren voor De Wit-Grasshoppers, dat in een hoog tempo bleef spelen. De periode eindigde met 21-7.

2e periode;
Hetzelfde spelbeeld. De Wit-Grasshoppers, dat heel agressief verdedigde en in een (te) hoog tempo aanviel.  Doordat het te haastig ging, werd het spel rommelig en was er veel balverlies.
Door het sterke verdedigen van De Wit-Grasshoppers kwam BC Apollo tot maar 3 punten in dit kwart. Aanvallend ging het een stuk minder bij De Wit-Grasshoppers. In de laatste minuut werd het verschil toch nog groter door 2 mooie aanvallen: een achterwaartse assist van Marloes Nieuwveen op Fleur Kuijt en een mooie score van Birgitte Neuteboom (7 pnt in dit kwart)na een assist van Fleur. Ruststand 33-10.

3e periode;
In tegenstelling tot vorige week bleef De Wit-Grasshoppers ook na de pauze met veel energie spelen. Sonja Kuijt opende met haar 2e driepunter, maar daarna werden enkele lay-ups gemist.  BC Apollo kreeg deze periode meer ruimte voor het afstandsschot en noteerde onder andere 2 driepunters. Bij De Wit-Grasshoppers onderscheidde Rowie Jongeling zich in deze periode met 2 blocked shots en 2 scores. 53-23.

4e periode;
De Wit-Grasshoppers schakelde een tandje bij en het leeg gespeelde BC Apollo kwam niet meer onder de druk uit. Resultaat was een 17-0 run alvorens de Amsterdamse dames hun enige score van deze periode maakten. Eindstand 76-26.

Reactie van coach Ivo Boom: “ We hebben de wedstrijd gebruikt om wat dingen uit te proberen met het oog op de Final 4. Er is verdedigend erg goed gespeeld. Wat mij betreft missie geslaagd”.

Topscores: Birgitte Neuteboom 14 punten, Fleur Kuijt 12 punten, Sonja Kuijt 10.
Toprebounds: Rowie Jongeling 11 rebounds.